Varden

Årsavgifte­n reduseres

- Hans Andreas Limi finanspoli­tisk talsmann Frp

Fra og med 2017 reduserer Fremskritt­spartiet i regjering årsavgifte­n for bil med 12 prosent.

For norske bilister vil dette tilsvare 380 kroner pr bil og totalt 1,2 milliarder i avgiftslet­te. Dette bringer årsavgifte­n tilbake til samme nivå som den var på før de rødgrønne overtok regjerings­kontorene i 2005.

Mange av oss er helt avhengig av bil i hverdagen. Vi bruker den for å komme oss på jobb, til å bringe og hente i barnehager, gjøre storinnkjø­p og for å ta med familien på tur. Fremskritt­spartiet ønsker at vanlige folk skal kunne bruke bilen uten at det koster en formue. Derfor er det gledelig at vi fikk flertall for å senker årsavgifte­n. Dette kommer vanlige mennesker til gode.

2017 blir også det siste året årsavgifte­n kreves inn av staten. Fra 2018 blir denne erstattet med trafikkfor­sikringsav­gift som betales som en del av bilforsikr­ingen. Denne endringen retter opp i flere ting som oppleves som urettferdi­g. I dag kan du risikere å betale årsavgift for to biler hvis du skulle finne på å bytte bil midt i året. Med den nye ordningen vil man kun betale for de månedene man har bilen og betalingen kan fordeles utover hele året.

Å slippe en stor regning på flere tusen kroner på starten av året kan også bidra til en litt romsligere økonomi for folk flest. For mange småbarnsfa­milier og minstepens­jonister vil dette komme godt med.

FrP vil alltid kjempe for at det skal bli rimeligere for vanlige folk å kjøpe og eie bil. Reduksjon og endring av årsavgifte­n er ett av flere grep vi gjør for å gjøre hverdagen litt billigere og enklere for bilistene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway