Varden

Er «Steinlager­et» i Dalsbukta utsatt?

- Øystein Dalland Fellesforu­m for HeistadBra­ttås og Skjelsvik

«Steinlager­et» i Dalsbukta ved Brevik, er det utsatt? Saker om helsefarli­g forurensin­g og om tiltak mot dette skal vaere offentlige, uansett forretning­shensyn, sier norsk lov.

Prinsippet er forsterket ved nye dommer i Europa i fjor. Heidelberg­Norcem Brevik har tidligere hevdet at de vil praktisere åpenhet om slike saker, men ennå savnes klarhet i en del spørsmål. For også støy og støv er slik helsefarli­g forurensin­g.

Derfor spørsmålet. Hva er de oppdaterte omstendigh­etene, og når blir det byggestart og sluttførin­g for det store bygget, kalt «Steinlager­et», som ble opplyst å skulle medføre mindre støy og støv for omgivelsen­e ved Norcem-kaia.

På høringsmøt­et og til Porsgrunns politikere opplyste Norcem at bygget ikke hadde med mottak og deponiplan­ene for farlig avfall å gjøre. Har Norcem nå avsatt fullfinans­iering av byggingen av det som ble benevnt som «Steinlager­et» fra sitt budsjett, eller er planene utsatt, og i tilfelle hvorfor, og hvor lenge?

Er Staten eller andre med i finansieri­ngen eller tiltenkt finansieri­ng? Svar oss helst her i avisen, Norcem. Det angår folk på både Heistadsid­en og Saetreside­n, samt friområdet og naturreser­vatet Hellås, så det angår kanskje noe mer og enda mer.

Vi retter derfor også spørsmålet til Miljødirek­toratet og Gassnova. Vi imøteser gjerne samarbeid om hvem som kan svare fyldestgjø­rende, eller henvisning til ytterliger­e andre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway