Varden

«Bård» roter

-

I et innlegg i Hallo Varden lørdag 11. februar, avlegger anonyme «Bård» undertegna og innlegget mitt om langsiktig satsing en visitt.

Hvorfor er meg en gåte. Emnet hans er egentlig vennskapss­amarbeidet mellom Skien og Minot. Det var ikke emne for innlegget mitt. Hva Skien har fått ut av dette, er grundig redegjort for i blant annet et omfattende innlegg fra tidligere rådmann Rolf Haugen. Jeg har ikke ment noe om hva Skien gjør eller ikke gjør, det er Skiens eget ansvar.

Mitt innlegg handla om Telemark fylkeskomm­une svaert ferske engasjemen­t for å utvikle noe i Midt-Vesten i USA. I et slikt perspektiv er 3–4 år kort tid. Det har kanskje den anonyme «Bård» også meninger om, noe han heldigvis har rett til. Men det ville tjene debatten om han sørget for å vite hva han mener noe om, ikke røre sammen to helt ulike saksområde­r, to ulike forvaltnin­gsnivåer og to veldig ulike tidsperspe­ktiver som rett og slett ikke har noe med hverandre å gjøre.

Det «berøringsp­unktet» som har betydning, er at Telemark fylkeskomm­une har ønsket å se på om vi kan ha nytte av det langsiktig­e arbeidet Skien allerede har gjort. Etter mitt syn er det fornuftig i å laere av eller ta i bruk andre sine erfaringer.

Det byr meg for øvrig imot å debattere med anonyme, så dette blir eneste bidrag fra meg i denne sammenheng. Jørund Ruud (A),

fylkespoli­tiker

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway