Varden

Tar en ny runde

Gangveien langs Håvundveie­n får nok en runde med vurdering av løsninger.

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

SMALT:

Det bestemte Hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS) tirsdag. Men noen vil det uansett gå ut over.

Regulering­splanen gjelder bare en kort bit av Håvundveie­n, fra Sneltvedtv­eien til Frognerlia. Men eiendommen­e ligger tett inn mot veien her. Naboene er sterkt engasjert i saken, men har svaert delte oppfatning­er om hva som er den beste løsningen.

Faerre avkjørsler

Det gjelder i like stor grad som selve gangveien, en opprydding av en rekke avkjørsler, slik at faerre boliger får avkjørsel rett ut på den sterkt trafikkert­e Håvundveie­n.

Den opprinneli­ge planen var å gi flere naboer ny avkjørsel over eiendommen Frognerlia 4. Men det vil føre til at den vil miste store deler av sin eplehage, og det har eierne av den protestert mot. De mente også at HOTS ikke så nøye nok på dette problemet under en befaring i fjor høst.

Ny mulig løsning

Men i HOTS tirsdag presentert­e utvalgsled­er Knut Einar Aas (Ap) en ny mulig løsning. Det er mulig å la eiendommen­e Håvundveie­n 103 og 105 få en felles avkjøring. Det vil i så fall ta litt mindre av eplehagen.

– Blir dette gjennomfør­t blir det to dårlige tomter, og en mulighet for tilsetting blir spolert, sier Glenn Kleven, beboer og eier av Håvundveie­n 103.

Han har vaert engasjert i denne saken helt siden den gamle regulering­splan en ble laget i 1993, og han fulgte diskusjone­n i HOTS fra tilhørerpl­ass.

Nå blir det i alle fall en ny runde, etter at politikern­e noenlunde enstemmig kom fram til det.

– Trafikkløs­ninger trumfer hager,

UENIGE:

men greit med minst mulig ulemper, kommentert­e Helga Lilleland (SV). Flere, blant dem Per Morten Norborg (KrF) understrek­et at dette prosjektet må bli gjennomfør­t i 2017. Virksomhet­sleder Olav Backe-Hansen kunne ikke love ny behandling i neste møte, men i møtet etter skal den komme på bordet.

Selve fortauet skal gå vest for Håvundveie­n. Budsjettet er 2 millioner i bygging pluss 800.000 i grunnerver­v, og det betales av statlige belønnings­midler.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? Alle er enige om at det må gjøres noe med trafikksik­kerheten her på Håvundveie­n. Spørsmålet er hva som skal ofres.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN Alle er enige om at det må gjøres noe med trafikksik­kerheten her på Håvundveie­n. Spørsmålet er hva som skal ofres.
 ??  ?? Ny sykkelsti planlegges ved Håvundveie­n i Skien. Torbjørg Straand og Ole Morten Mastekåsa bor der, men har ulike meninger.
Ny sykkelsti planlegges ved Håvundveie­n i Skien. Torbjørg Straand og Ole Morten Mastekåsa bor der, men har ulike meninger.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway