Varden

Landslagsl­øpere er interesser­t

Team Telemark kom ut av det store intet. Nå er profflaget midt i sentrum for der det skjer – og ettertrakt­et blant andre løpere.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Vi snakker om noen som mange har hørt om, og som folk i skimiljøet kjenner godt. Jostein Vinjerui, trener for Team Telemark

Pallplasse­ringer i verdenscup, sterke prestasjon­er i Skandinavi­sk Cup og NM, samt VM-plasser for Norge i Lahti.

Det er ikke så rart at trener Jostein Vinjerui ikke vet hva slags lag han har neste sesong.

Han risikerer å «miste» noen til landslaget – uten at det skaper misnøye.

– Det et ett av målene vi har hatt. Får vi løpere inn på det norske landslaget, har vi lyktes. Samtidig ønsker vi selvsagt å beholde toppene, sier Vinjerui.

Klar for VM

De tre jentene på laget, Mari Eide, Kari Vikhagen Gjeitnes og Silje Øyre Slind, har alle gått verdenscup. De to sistnevnte gikk prøve-OL sist helg, og Eide er tatt ut til VM. Der er Slind reserve.

Blir det ledige plasser å fylle neste sesong, tyder lite på at det blir et problem.

Hovedtrene­ren forteller at han stadig får henvendels­er.

Hørt fra landslagsl­øpere

– Jevnt og trutt. Så sent som i helgen fikk vi forespørse­l fra en ukrainsk juniorløpe­r som gjerne vil flytte hit.

Vedkommend­e er kanskje ikke mest aktuell, men Vinjerui røper at det har vaert større navn.

– Landslagsl­øpere både fra Norge og andre nasjoner. USA, Frankrike, England, Sverige og andre steder har vi henvendels­er fra. – Storfisk i skimiljøet? – Vi snakker om noen som mange har hørt om, og som folk i skimiljøet kjenner godt. Det sier litt om gjennomsla­gskraften prestasjon­ene har hatt både her hjemme og i utlandet, sier Vinjerui, og understrek­er at teamet har en tropp full av løpere som har levert veldig godt på sine respektive nivå.

Flaggskip fra Telemark

Også i framtida ser man for seg et lag som konkurrere­r på ulike arenaer, og hvor alle er like viktig.

Og hvor flaggskip fra Telemark, som Ørns Mikael Gunnulfsen, er en viktig ingrediens.

Vinjerui sier at det ikke er skrevet avtaler med nye løpere, men at det vil vaere en dialog nå i avbrekket mellom nasjonale mesterskap og VM.

Blir det landslag neste for en eller flere av jentene, peker Team Telemarks mann på at de er flere solide løpere tett opptil landslagsp­lass – slik hans tre var foran årets sesong.

Vinjerui er trygg på at Team Telemark bare er i starten, og venter tålmodig på at skifylket Telemark også leverer egne jenter til satsingen om noen år.

– Det som er litt kult, er at unge jenter fra Vest-Telemark henvender seg til oss og spør om de kan få kjøpt den drakten våre jenter bruker. Da er vi på sporet av noe vi virkelig brenner for.

 ??  ?? FLAGGSKIPE­T: Som telemarkin­g er Mikael Gunnulfsen flaggskipe­t for Team Telemark, og har levert prestasjon­er sommatcher rollen. Her fra 15-kilometere­n i NM, som ga fjerdeplas­s.
FLAGGSKIPE­T: Som telemarkin­g er Mikael Gunnulfsen flaggskipe­t for Team Telemark, og har levert prestasjon­er sommatcher rollen. Her fra 15-kilometere­n i NM, som ga fjerdeplas­s.
 ?? FOTO: PRIVAT. ?? SUKSESS: Mari Eide, Silje Øyre Slind og Kari Vikhagen Gjeitnes har sørget for mye god markedsfør­ing av teamet.
FOTO: PRIVAT. SUKSESS: Mari Eide, Silje Øyre Slind og Kari Vikhagen Gjeitnes har sørget for mye god markedsfør­ing av teamet.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? POPULAER: Jostein Vinjerui har blitt en populaer samtalepar­tner i skimiljøet både innen- og utenlands.
FOTO: BJØRN BORGE POPULAER: Jostein Vinjerui har blitt en populaer samtalepar­tner i skimiljøet både innen- og utenlands.
 ??  ?? ETTERTRAKT­ET: Jentedrakt­ene har blitt ettertrakt­et i Telemark.
ETTERTRAKT­ET: Jentedrakt­ene har blitt ettertrakt­et i Telemark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway