Varden

Fem kvalifiser­te segtilÅMia­pril

Fem kvalifiser­te seg til ÅM, men i LÅMØ var det spesielt to som markerte seg.

- SANDEFJORD

Poseidons Samantha Pepevnik og Julian Rennesund vant i helgen LAMØ sammenlagt.

LÅMØ ble i år arrangert i Sandefjord, og er landsdelen­s kvalifiser­ingsstevne for 11-16 åringer. Det er de 24 beste svømmerne i hver årsklasse som får delta på dette stevnet. Det er fem øvelser de må ha godkjente tider på, 400 meter fri, 200 meter rygg, bryst og medley og 100 meter butterfly. Sammenlagt poengsum for disse øvelsene er gjeldene for å få delta på LÅMØ.

14 på plass

Poseidon-trener Sander Andersen reiste av gårde sammen med fjorten svømmere til stevnet, og det manglet ikke på gode prestasjon­er i Vestfold.

I hvalfanger­byen ble det best fangst for Samantha Pepevnik og Julian Rennesund, som begge var totalvinne­re av sine klasser.

– Samantha var fantastisk god. Hun vant alle fem øvelsene. Hun var overlegen alle sine konkurrent­er på de 4 øvelsene som var tellende for sammenlagt seieren. Tidene hennes var fra sju til 13 sekunder bedre enn de som ble nummer to på alle øvelser bortsett fra butterfly. På denne distansen vant hun med ett sekund, sier trener Sander Andersen.

Hun fikk høyest poengsum på de andre 4 øvelsene og sikret slik sammenlagt seieren med en margin på 226 poeng ned til 2.plassen..

Julian vant tre av øvelsene; 400 meter fri, 200 meter rygg og 200 meter medley. Han vant sammenlagt med en margin på 90 poeng ned til 2.plassen.

– Julian sin beste øvelse var 400 meter fri. Slutttiden hans ble 4.45,71, noe som er den fjerde beste tiden på rankingen i hans årsklasse i Norge, sier trener Andersen.

Videre fikk Julian en andreplass på 100 meter butterfly og en fjerdeplas­s på 200 meter bryst.

Fem gjennom nåløyet

– Meget godt gjennomfør­t stevne, i følge treneren.

Kristine Johnsson og Lucas Rennesund fikk begge tredjeplas­s sammenlagt. Edle Vidnes ble nummer fire.

Når resultaten­e fra alle landsdeler ble slått sammen var det de 24 beste i landet i årsklassen­e 2004 – 2001 som kvalifiser­te seg til ÅM, årsklassem­ønstringen, i april. I ÅM skal det svømmes de samme øvelsene som i LÅMØ. Poseidon fikk fem kvalifiser­te svømmere; Julian Rennesund – ranket som nummer 6 til ÅM, Kristine Johnsson – ranket som nummer 19 til ÅM, Lucas Rennesund, Edle Vidnes og Eirik Vinje Olsen gikk også videre.

 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? RANKET SOM 19: Kristine Johnsson er klar for ÅM etter gode resultater i LÅMØ i Sandefjord. Hun er ranket som nummer 19 i ÅM, som går av stabelen i april.
ALLE FOTO: PRIVAT RANKET SOM 19: Kristine Johnsson er klar for ÅM etter gode resultater i LÅMØ i Sandefjord. Hun er ranket som nummer 19 i ÅM, som går av stabelen i april.
 ?? BEGGE FOTO: PRIVAT ?? VANT II: Julian Rennesund vant sammenlagt.
BEGGE FOTO: PRIVAT VANT II: Julian Rennesund vant sammenlagt.
 ??  ?? VANT I: Samantha Pepevnik vant sammenlagt.
VANT I: Samantha Pepevnik vant sammenlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway