Varden

Klar for Telemark

John Fogerty har to konserter i Norge i år. En av dem er på Wrightegaa­rden.

- BAMBLE Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden, no

STJERNE:

John Cameron Fogerty gjester Wrightegaa­rden 1. juli. Den amerikansk­e sangeren, gitaristen og låtskriver­en, er godt kjent fra sin tid som frontfigur i Creedence Clearwater Revival.

– Sommerens høydepunkt

– Vi har noe på gang nå som er virkelig stort, en av de største artistene vi har hatt, kunne Andreas Kristianse­n, daglig leder, hinte i slutten av forrige uke. Og i går ble navnet kjent.

Fogerty vant i 1997 Grammy for «Årets beste rockalbum» med albumet Blue Moon Swamp. Fogertys musikk ligger hovedsakel­ig innen sjangrene rock, country og swamp rock.

Spilte inn nyheten

– Han selger ut stadioner, nå kommer han til Wrightegaa­rden. Vi gleder oss, sier Kristianse­n.

Fogerty kommer med fullt band på turneen «Fortunate son». Langesund og Trondheim er de eneste stedene han besøker i Norge i år, ifølge bookingans­varlig Frode Kvisvik.

– Det blir masse Creendence­materiale, lover Kvisvik, og legger til at det har vaert en svaer jobb å få dette i havn.

Fogerty kommer med et crew på 24 personer, noe som innebaerer at arrangøren­e må legge ekstra til rette. Arrangøren opply- ser at billettene blir lagt ut for salg fredag klokka 10. De har satt et tak på 2.000 billetter.

– Billettene blir dyrere enn vanlig, 1500 kroner, men det koster å få en så stor artist hit, sier Kristianse­n.

Få kvinner

I slutten av forrige uke kunne Wrightegaa­rden føye Midnight Choir og Sivert Høyem til listen over artister som kommer til Langesund til sommeren. I tillegg kommer publikumsm­agneter som Postgiroby­gget, Åge Aleksander­sen og CC Cowboys. Etter artistslip­pet har det pågått en viss diskusjon på Facebook om fravaeret av fornyelse og at Hanne Boel er eneste kvinnelige artist på programmet så langt.

– Ja, det er en liste med godt etablerte herremenn, og i dag fikk vi inn enda en, men vi ser at musikken deres treffer veldig mange. Vi kan ikke gå i tap på å prøve nye ting, sier Kvisvik.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? John Fogerty, blant annet kjent fra bandet Creedence Clearwater Revival, kommer til Wrightegaa­rden i sommer.
FOTO: NTB SCANPIX John Fogerty, blant annet kjent fra bandet Creedence Clearwater Revival, kommer til Wrightegaa­rden i sommer.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway