Varden

– Tøffere enn i fjor å ta medalje

Steffen Hagen mener det skal vaere tøft å ta medaljer. Han håper eget lag er tøffe nok.

- SKIEN

– Vi må vaere gode igjen, og gjenskape det beste fra forrige sesong, sier Steffen Hagen, som sto over sist treningska­mp mot svenske Elfsborg.

Han var syk helgen før, trente lett dagen før kamp, men valgte å droppe kampen. I stedet fikk Fredrik Oldrup Jensen vikariat som midtstoppe­r.

Klar mot Start

– Jeg har slitt med en bihulebete­nnelse, men det har sluppet litt nå, sier Hagen, som allerede har meldt seg klar til lørdagens kamp mot Start.

Varden satt seg ned med Oddkaptein­en for en stund siden for å snakke om Odds muligheter til ny medalje, om forventnin­gen til sesongen og om hvordan ekspertene­s medaljetip­s oppleves.

I fjor hadde Odd marginer med seg i innspurten av sesongen, og sikret bronse.

– Det var flere lag som presterte enda dårligere enn oss. Vi var ikke gode, selv om vi i noen kamper hadde marginer med oss på banen, og utenfor banen, forklarer han.

– Kommer ikke av seg selv

Kapteinen mener at det å sikre en medalje i eliteserie­n ikke er noen dans på roser.

– Det kommer ikke av seg selv. Jeg skulle gjerne bare hauset oss opp, og skrytt av hvor gode vi er, for det kan bli medalje. Det kan bli sølv, sier han.

Det skal vaere tøft å ta medalje, mener kapteinen.

– Jeg er ganske sikker på at vi må ha flere poeng i år enn det vi sikret bronsen på i fjor, har kapteinen sagt til Varden tidligere.

Odd kan vaere i rute til det, og Hagen ser flere ting som kan bety at Odd går mot en solid sesong.

– Bredden og konkurrans­en i troppen, og at nøkkelspil­lere ikke er ute med skade over lenger tid.

I fjor ble Jone Samuelsen skadet, mens flere spillere måtte spille selv om de ikke var helt «i vater».

Må regne med skader

– Vi må regne med skader også i år, sier kapteinen.

Han biter ikke på at eksperter nevner Odd sammen med gull og Rosenborg.

– Vi er gode, har vaert gode og gjør mye bra. Da er alt bare bra, men opp til gullet mener jeg det er for langt, sier han.

– At vi blir meldt på i gullkampen bryr meg egentlig ikke så mye. Vi må prestere over 30 kamper. Da venter 30 oppgaver som alle skal løses, er Hagens oppskrift.

– Den er kanskje litt kjedelig, men jeg mener det er riktig å tenke sånn.

Så får eksperter prate om gull, sølv eller bronse – eller lavere plassering­er.

– I fjor var vi totalt sett ganske gode, men kunne endt lenger ned på tabellen. Det er små marginer, sier Hagen som er stolt over at Odd har etablert seg i toppen av norsk fotball.

– Det startet med at var gode i 2014, selv om vi solgte to spillere på sommeren. I 2015 var vi marginer unna en medalje, som vi sikret i 2016. Jeg er stolt av det vi har gjort, og gleder meg til en ny sesong, avslutter kapteinen.

 ??  ??
 ??  ?? BRONSEFEIR­ING: Odds Steffen Hagen (t.v. og innfelt), Sondre Rossbach (midten) og Fredrik Semb feiret bronse på kommer til å bli noe dans på roser.
BRONSEFEIR­ING: Odds Steffen Hagen (t.v. og innfelt), Sondre Rossbach (midten) og Fredrik Semb feiret bronse på kommer til å bli noe dans på roser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway