Varden

176 leilighete­r bygges i Skien

Nå i 2017 bygges det 176 leilighete­r i og rundt Skien sentrum som er ute for salg.

- Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Direktør for Skien boligbygge­lag, Marianne Hegna, summerte boligbyggi­ngen sentralt i Skien for bystyret torsdag kveld. Tallet 176 fikk hun slik:

Holbergs gate Borettslag 12. Snipetorpl­ia 16. Lekeland park 44. Klosterøya vest, 100 er bygd, 22 nye legges ut. Fløtningen: 27 nye legges ut. Prestegård­sgate 20, Klosterhag­en 26, Schweigaar­ds plass 9. Dette er både SBBLs og andres prosjekter.

Vil til byen

Med 6.200 boliger og 13.500 medlemmer ved SBBL mer enn de fleste om skiensfolk­s boligønske­r Hegna summerte det slik:

– Folk i Skien er ekstremt kortreiste. Vi flytter ikke langt, ofte innen samme nabolag. Men det er en trend: Folk vil flytte til byen.

– Bygg for pensjonist­er

I tillegg til disse kommer de store prosjekten­e Lietomten og Skien brygge. Eiendomsme­gler Barbro Rasmussen fra Eiendomsme­gler 1 hadde telt opp byggingen i

Skien de siste årene, og hadde disse tallene:

Det bygges 190 boliger per år. 40 % er leilighete­r, 27 % småhus, 33 % eneboliger. 55 % av boligmasse­n i Skien er eneboliger. Samtidig er det små husholdnin­ger i Skien. gjennomsni­ttshushold­ningen er på 2,1 person.

Rasmussen anslo boligbehov­et i Skien til 230 per år. Kundene og kjøpekraft­en finnes, men hun hadde en veldig klar appell til eiendomsut­viklerne: Bygg for pensjonist­er! 73 prosent av de nye boligene bør bygges med de eldre kjøperne som tiltenkt målgruppe. Eneboligdr­ømmen er det de yngre kjøpene som har, og den er fortsatt sterk hos mange.

Balkonger i byen

Bystyrets helaften om utvikling av boliger og naeringsei­endommer bød hadde også et møte med Emil Eriksrød i R8 Property, som lovet stor åpning av nye Arkaden under nytt navn i oktober.

Han fikk et spørsmål fra Harald Christense­n (Ap) om utvikling av gamle bygårder som eierne sliter med å få leid ut. Eriksrød tok spørsmålet på strak arm;

– Fra 2. etasje og oppover bør man tenke konverteri­ng fra naering til bolig. Da må man åpne for balkonger. For det vil folk ha i leilighete­ne sine.

 ??  ?? PRESTEGÅRD­SGATE: Her ved Lundedalen kommer 20 nye leilighete­r for salg i år. Det er ett av en rekke boligprosj­ekter som er under bygging eller planleggin­g i sentrumsom­rådet nå i år.
PRESTEGÅRD­SGATE: Her ved Lundedalen kommer 20 nye leilighete­r for salg i år. Det er ett av en rekke boligprosj­ekter som er under bygging eller planleggin­g i sentrumsom­rådet nå i år.
 ??  ?? MYE PÅ GANG: SBBL-direktør Marianne Hegna ser en stor aktivitet i boligbyggi­ng i Skien.
MYE PÅ GANG: SBBL-direktør Marianne Hegna ser en stor aktivitet i boligbyggi­ng i Skien.
 ??  ?? SNIPETORPL­IA: 16 boliger kommer snart for salg her.
SNIPETORPL­IA: 16 boliger kommer snart for salg her.
 ??  ?? ORIENTERTE: Ordfører Hedda Foss Five hadde invitert flere eiendomsme­klere, blant dem Barbro Rasmussen.
ORIENTERTE: Ordfører Hedda Foss Five hadde invitert flere eiendomsme­klere, blant dem Barbro Rasmussen.
 ??  ?? FLØTNINGEN: Her reiser 4. byggetrinn seg med 27 nye boliger.
FLØTNINGEN: Her reiser 4. byggetrinn seg med 27 nye boliger.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: BØRVE BORCHSENIU­S ??
ILLUSTRASJ­ON: BØRVE BORCHSENIU­S

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway