Varden

Fretex flytter ogblirmer synlig

Etter 20 år i de samme lokalene på Kjørbekk flytter Fretex i Skien. Men bare noen hundre meter.

- SKIEN

– Vi skal bli mer synlige i bybildet, sier butikksjef Iselin Hermansen.

I 20 år har Fretex holdt til på adressen Bedriftsve­ien 58. Der har de et salgslokal­e på ca. 700 kvadratmet­er.

– Vi har vaert godt fornøyd med dette lokalet. Men vi har ligget litt bortgjemt til, sier butikksjef­en.

Også de nye lokalene har adresse Bedriftsve­ien. Men nå er gatenummer­et 114.

Vil synes bedre

– Vi blir veldig mye mer synlige og lettere å finne fram til. Den nye butikken blir liggende i samme bygning som BilXtra, tvers overfor Elefanten-bygget. Den får innkjøring både fra Bedriftsve­ien og Kjørbekkda­len, og blir godt synlig fra Kjørbekkda­len.

De nye lokalene blir ikke mye større en de gamle. Men det er en del forskjelle­r. Blant annet blir det større takhøyde i de nye lokalene.

Flyttesalg

Onsdag startet butikken et stort flyttesalg. Det skal pågå fram til og med torsdag 30. mars. Utvalget i butikken vil vaere litt redusert mens det pågår. Til gjengjeld er prisene enda lavere enn normalt. Så stenger butikken for den store flyttesjau­en. En uke etter, fredag 7. april, åpner butikken på nytt i de nye lokalene. Men mottaket for dem som ønsker å donere varer vil vaere åpent gjennom den uka butikken er stengt.

Attføri ngsbedrift

Det er for øyeblikket ca. 10 personer som jobber i butikken. Men antallet varierer hele tida. Det skyldes Fretex spesielle funksjon.

Den er en attførings bedrift som hjelper arbeidssøk­ere tilbake i jobb. Samtidig er den et idealistis­k prosjekt hvor det hele tida er frivillige som hjelper til, og det er fast ansatte.

– Men her er vi alle på like fot, understrek­er butikksjef­en. Hun holder fram butikkjede­ns slagord og målsetting: «Vi gir folk grunn til å tro på framtiden».

Med flyttingen har Fretex i en klar målsetting om at kundetilst­r ømmingen og omsetninge­n skal øke. Det vil i tillegg til mer penger til gode formål i Frelsesarm­eens regi, gi en mer hektisk hverdag og bedre trening for dem som er på attføring tilbake til det ordinaere arbeidsliv­et.

Stor giverglede

Navnet «Fretex» er egentlig litt misvisende. Nye og brukte klaer er bare en del av utvalget. Både møbler, nipser og alt av husgeråd samt sportsutst­yr finnes her. Med fokuset på gjenbruk er butikken en motvekt mot «bruk og kast»samfunnet.

– Det er veldig mye fine ting som folk kommer med til mottaket her, og ofte er det helt nye ting. Det avspeiler seg også i kundene våre. Mange handler ikke her først og fremst fordi det er billig, men fordi de er på «skattejakt» etter fine ting, sier Hermansen.

 ??  ?? SKATTKISTE: Trenger du golfkøller, en stripete genser eller et gammelt piano?
SKATTKISTE: Trenger du golfkøller, en stripete genser eller et gammelt piano?
 ??  ?? NYE LOKALER: Her kommer den nye Fretex-butikken. Dette er fasaden mot Kjørbekkda­len.
NYE LOKALER: Her kommer den nye Fretex-butikken. Dette er fasaden mot Kjørbekkda­len.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway