Varden

– Like tragisk hver gang

Igjen har Rune Almenning Jarstein og Norges landslag i fotball fått en terrorhand­ling ubehagelig naer seg.

- LONDON Sjur Natvig, NTB

Flere spillere sier at livet må fortsette som før, ellers vinner terroriste­ne.

Torsdag trente landslaget som normalt, og styrkeøkta om ettermidda­gen gikk også etter planen.

– Det er like tragisk hver gang det skjer noe sånt, men vi er ikke blitt påvirket. Vi konsentrer­er oss om det vi kan gjøre noe med, som er å trene godt og forberede oss til å spille kamp, sier Rune A. Jarstein.

Vanskelig å fatte

Rett før jul ble hans hjemby Berlin rammet av terror, på et julemarked bare noen hundre meter fra hotellet landslaget noen uker tidligere bodde på i oppkjøring­en til VM-kvalifiser­ingskampen mot Tsjekkia. Året før var landslaget samlet i Budapest da terroriste­r i Paris slo til blant annet mot Stade de France under en landskamp i fotball.

– Det stemmer. Dessverre er det litt for mange gale mennesker som gjør slike ting. Det er uforståeli­g, sier Jarstein til NTB.

–Jeg har selv bodd i London i to år, og det er en by jeg er utrolig glad i. Jeg har venner som bor i naerheten, så det var veldig skummelt og utrolig trist, sier Mats Møller Daehli til NTB om onsdagens terroransl­ag ved parlamente­t.

Familien hans hadde nylig flyttet hjem fra London da byen ble rammet av et stort terrorangr­ep

TETT PÅ:

i 2005.

– London er en by der man dagen etter gjør de samme tingene, drar på undergrunn­en likevel, fortsetter å leve. De er utrolig sterke slik. Det må de bare gjøre igjen, og det tror jeg innbyggern­e her gjør. Det er utrolig bra. Da vinner ikke terroriste­ne, da vinner vi.

Vegar Eggen Hedenstad er av samme oppfatning.

– Jeg tror det er viktig når noe slikt skjer at man ikke setter livet på vent, men at man fortsetter å leve nesten som ingenting har skjedd. Kanskje kan man ta litt flere forholdsre­gler, sier han.

Avlyst styrketren­ing

Spillerne var på hotellet i Chelsea noen kilometer fra parlaments­bygningen da terroransl­aget skjedde, og onsdag fikk spillerne beskjed om å holde seg inne.

– Vi fikk først vite om det via nyheter på nettet. Etter hvert fikk vi beskjed fra Geir (Ellefsen, sikkerhets­sjef) som fortalte oss om situasjone­n. Vi skulle egentlig hatt en styrkeøkt på treningsst­udio i naerheten, men den ble avlyst, og vi fikk beskjed om å vaere på hotellet, sier Hedenstad til NTB.

– Det er forferdeli­g at sånne ting kan skje, men dessverre skjer det i storbyer, som er mål de ønsker å ramme. Det er ufattelig at det finnes mennesker som ønsker å gjøre slikt, sier Daehli.

– Vi er litt rystet, det er klart. Igjen blir vi påminnet om at slikt kan skje når som helst og hvor som helst, men ut over det er alle ved bra mot og i bra forfatning, sier Hedenstad.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Rune Almenning Jarstein trente i London torsdag før avreise til Nord-Irland og kamp søndag.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Rune Almenning Jarstein trente i London torsdag før avreise til Nord-Irland og kamp søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway