Varden

Tidenes løft

- 1. nestleder Telemark Høyre Per Lykke

E 134 blir hovedstamv­ei mellom øst og vest. Vi får en veldig bra veiforbind­else fra Oslo til Odda. På sikt håper en også på «armen til Bergen».

D ette er i samsvar med vegvesenet­s tilrådning­er, Vegvesenet foreslo også at riksvei 52 på den andre siden av vidda (Hemsedal) skulle bli den andre hovedstamv­eien mellom øst og vest. Nå blir det der i stedet en funksjonsd­eling mellom riksvei 52, riksvei 7 og E 16.

Denne funksjonsd­elingen har da ingen negativ betydning for Telemark og E134. Tvertimot det kan jo på sikt medføre at det blir kun blir en oppgradert hovedstamv­ei igjen nemlig E 134. E 134 skal ha alle funksjoner og er dessuten i avstand den korteste veien mellom Oslo og Bergen,

Her har fylkesordf­ører Løkslid, Ap. misforståt­t eller ikke vil forstå. Under de rødgrønne ble E134 nedpriorit­ert til fordel for riksvei 7 og en Hardangerf­jordbru til ca. 1 milliard kroner. Nå avsettes penger for den betydeligs­te veisatstin­gen i moderne tid for Telemark, og det må vi alle kunne glede oss over, inkludert de rødgrønne.

Den som har forstått dette best av ordførerne i kongsbergr­egionen, er faktisk ordfører Eli Hovd Prestgårde­n, Sp for Nore og Uvdal. Hun verdsetter veiplanene både for E134 og løsningen i nordøst med funksjonsd­eling. Riksvei 7 ville aldri uansett blitt stengt.

Først oppgradere­s E 18 gjennom Bamble, Så Århus-Gvammen, og nå blir E 134 en hovedstamv­ei imellom øst og vest i henhold til nasjonal transportp­lan. La gå at vi ikke nå får en avklaring på «armen» til Bergen, men den kan gjerne komme senere. Men den viktigste veistrekni­ngen for Øst og Øvre Telemark blir oppgradert.

90 prosent av vårt naerings- og reiselivsm­arked er på det sentrale østlandsom­rådet. Trafikk fra Bergen vil i først rekke vaere gjennomfar­tstrafikk i Telemark. En oppgradert E 134 vil også gi en klart forbedret veiforbind­else telemarksk­ommunene imellom. Vi snakker om et tidenes veiløft i våre områder, og dette skal de rødgrønne i Telemark klage og syte over. Hvor seriøst er det?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway