Varden

Noe må gjøres

- Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen

De 44 kommunale leilighete­ne i Odins gate i Skien er i ferd med å bli en het potet i lokalpolit­ikken. Eiendomsav­delingens boligmeldi­ng for 2016 har satt ytterliger­e fart i debatten. Eiendomssj­ef Anita Ballestad skriver at mye av vedlikehol­dsbudsjett­et går med til å holde eiendommen i «nøktern standard». Tomme leilighete­r okkuperes. Loft og kjeller er blitt sperret av med ståldører, men det er «fortsatt utfordring­er med haerverk og innbrudd». Knuste ruter erstattes med tre ganger så dyre og uknuselige sikkerhets­vinduer, Securitas går to vaktrunder hver natt og vaktmester­en kommer aldri alene av sikkerhets­hensyn. I en måned i sommer var det døgnkontin­uerlig vakthold på grunn av støy. Prislappen var 30.000 kroner i uken.

Selv om Ballestad påpeker «at flestepart­en av dem som bor i Odinsgt skjøtter sin bolig i tråd med husleiekon­trakten» må nødetatene stadig rykke ut til adressen. Varden har den siste tiden omtalt at en 79-åring nylig ble slått ned og ranet. Avisen har snakket med beboere som føler seg utrygge etter flere episoder med bråk, brann og vold. – Alle vil vekk herfra, sa en beboer til avisen i fjor.

Høyre-politiker Helene Røsholt har tatt til orde for å rive komplekset. Apgruppele­der Rolf Erling Andersen (Ap) mener å vite at det er fem-seks personer som volder problemer, og vil ha vurdert om de kan flyttes til andre og bedre egnede bosteder. Hvis problemet gjelder så få personer som Andersen skisserer, er det underlig at kommunen ikke har klart å håndtere dette på en bedre måte, for situasjone­n i Odins gate er utålelig for alle. Også de som bor der. Selv om dette er en vanskelig debatt, må den tas. Forholdene må ryddes opp i.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway