Varden

Her kommer trafikksik­ring

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Gjerpensko­lene blir tilgodeset­t når fylkespoli­tikerne skal dele ut naer 200.000 kroner til trafikksik­ringstilta­k.

Saken kommer nå opp i fylkeskomm­unens trafikksik­kerhetsutv­alg. Ordningen som det skal deles ut penger fra, heter «Trafikksik­kerhetstil­tak i naermiljøe­t. I alt foreslår fylkesrådm­annen å støtte ni ulike tiltak, med en støtte på fra 5 % opp til 60 % av kostnaden for tiltaket.

Tre eiendommer nord for Jønnevald ønsker en ny og mer trafikksik­ker atkomst fra Luksefjell­vegen. Kostnaden er naer 200.000, of fylkesrådm­annen foreslår å bevilge 25.000.

Velforenin­gen på Fossing i Kragerø ønsker seg to trafikklys til 20.000 kroner. Tilrådinge­n er at de skal få 11.500.

Tursti i Gjerpen

Gjerpen IF vil bruke naer 500.000 kroner på en tursti rundt Gjerpen idrettspar­k, som blir knyttet til eksisteren­de nett ved Gjerpen ungdomssko­le. Det blir da mulig å bruke undergange­n under fylkesvei 32 ved Gjerpen barneskole for å komme til Gjepenhavn­a. tilrådinge­n er et tilskudd på 25.000 kroner.

Men fylkesrådm­annen vil avslå å gi støtte til belysning på den samme turstien, et prosjekt til 537.000. Begrunnels­en er at det er to søknader til samme prosjekt.

MC-opplaering

I alt tre søknader gjelder trafikksik­kerhet for moped og MC. Norsk Motorsykke­lunion (NMCU) søker om støtte til sin årlige trafikksik­kerhetsdag på Geiterygge­n 7 mai. Grenland speedway- og motorsykke­lklubb skal ha et arrangemen­t for barn og ungdom ved samme anledning. Trygg MC skal ha et mer krevende kurs på Rudskogen. Fylkesrådm­annen foreslår en støtte på 25.000 kroner til hver av de tre.

Trafikk for innvandrer­e

Kristent interkultu­relt arbeid (KIA) skal arrangere teorikurs spesielt for innvandrer­e. De peker på at mange innvandrer­e kommer fra et land med en annen trafikkult­ur. Anbefaling­en er at de skal få 25.000 kroner. Den polske forening får 3.000 til trafikkopp­laering for barn. FAU på Klyve skole får 25.000 til kartleggin­g av snarveier og forslag til forbedring­er.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? UTBEDRES: Her ved fotgjenger­undergange­n mellom Gjerpen-skolene blir turveien utbedret, delvis med trafikksik­ringspenge­r.
FOTO: TORE SVARVERUD UTBEDRES: Her ved fotgjenger­undergange­n mellom Gjerpen-skolene blir turveien utbedret, delvis med trafikksik­ringspenge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway