Varden

Endelig vårsol!

– Det var litt kaldt, sier Ola Torben Garberg, Emil Nilsen og Mathias Jonstang Hordvei.

- SKIEN/PORSGRUNN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

De tre 17-åringene tok årets første bad i Hjellevann­et søndag. Badetemper­aturen vil de ikke prøve å gjette på, men det var neppe tosifret.

Pusset på folkevognb­ussen

Folk lot absolutt ikke sjansen til å kjenne på sol og varme gå fra seg når finvaeret slo til søndag.

– Dette har jeg lengtet etter, sier Tine Hallre (31). Hun har nylig blitt eier av en folkevognb­uss fra 1977, og har sett fram til den dagen da vaer og temperatur tillot at hun kunne trille den ut av garasjen på Slevollen motorsente­r og gå løs på den med lakkfjerne­r. Den skal bli til campingbil med «rock ’n roll bed», men det er litt jobb før hun kommer så langt. Kanskje det blir i år, kanskje først neste år.

På utflukt

På Olavsberge­t slo folk seg til med pledd og engangsgri­ll. Riktignok var det bare de aller ivrigste hundene, og noen barn med gummistøvl­er, som prøvde badevannet. Men når en gjeng blide thaidamer på utflukt erklaerer av dette er en flott temperatur, da må det vaere godkjent som en fin og varm vårdag.

Hvor varmt det egentlig var, viste termometre veldige ulike tall for. Noen viste 14 grader, andre 18, og noen 20. 21,8 fra Gjerpen var høyeste offisielle temperatur hos meteorolog­ene, og det er varmest på denne tid av året siden 2012. Mange kastet jakka og nøyde seg med Tskjorte. Kabrioletf­ørere brettet ned taket og lot vinden røske i håret.

Turkis truse

Både racersykli­stene og MCfolket var selvsagt ute på en sånn dag. Noen av de siste med tydelige avsløringe­r av at kjøreklaer­ne har krympet i skapet i vintermåne­dene. (Vardens utsendte ble liggende bak en kar på Harley-chopper, med en turkis truse blottet mot trafikken. Et høyst distrahere­nde syn).

 ??  ?? FRISK START: Ola Torben Garberg, Emil Nilsen og Mathias Jonstang Hordvei tok årets første bad i Hjellevann­et. Mange
FRISK START: Ola Torben Garberg, Emil Nilsen og Mathias Jonstang Hordvei tok årets første bad i Hjellevann­et. Mange
 ??  ?? KROKUSEN: Vårens lille mirakel i et ustelt blomsterbe­d på Kleiva.
KROKUSEN: Vårens lille mirakel i et ustelt blomsterbe­d på Kleiva.
 ??  ?? MEKKEVAER: Tine Hallre og Hanne Therese Heddal er i gang.
MEKKEVAER: Tine Hallre og Hanne Therese Heddal er i gang.
 ??  ?? FØRSTE: Ingen sommer uten softis for Jon Arne Gundersen.
FØRSTE: Ingen sommer uten softis for Jon Arne Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway