Varden

Ikke fornøyd

-

PORSGRUN Fabrikksje­f Per Knudsen i Yara Porsgrunn er fortsatt ikke fornøyd med de svarene han får fra hovedentre­prenøren av Bamboo-prosjektet.

Fellesforb­undet har vist fram forskjelli­ge lønnsslipp­er for de spanske arbeiderne, en på spansk og en på norsk, hvilken kommentar har du til det, fabrikksje­f Per Knudsen?

Ikke funnet noe ulovlig

– Det er vanskelig å kommentere lønnsslipp­ene til en underlever­andør, men vi har gått gjennom underlagen­e så godt vi har kunnet og har foreløpig ikke funnet noe ulovlig, sier han og presiserer at han har hatt løpende kontakt med Arbeidstil­synet. Knudsen påpeker også et det er hovedentre­prenør TR (Tecnicas Reunidas) som har det formelle ansvaret.

– Vi er ikke fornøyd med det de har gjort, sier Knudsen. Han legger heller ikke skjul på at han er misfornøyd med måten TRs prosjektdi­rektør Martin Silcilia Pardos svarte Varden. Pardos hevdet han ikke kjente brevet fra arbeiderne hos underlever­andør til TR, Moncobra Company, og for øvrig ønsket han ikke å snakke med journalist­en.

Ris bak speilet

– De fikk ikke akkurat stjerne i margen med den kommentare­n. Dette er en oppførsel i norsk offentligh­et som blir lagt merke til. Yara hadde en omsetning på 97,17 milliarder kroner i 2016,

Fabrikksje­fen på Herøya styrer et av Yaras største fabrikkste­der. – Vi bruker alle våre ris bak speilet overfor TR. De styrker ikke sin posisjon med tanke på nye kontrakter, sier Knudsen.

 ??  ?? SINT: Yaras fabrikksje­f på Herøya Per Knudsen er ikke fornøyd med hovedlever­andør.
SINT: Yaras fabrikksje­f på Herøya Per Knudsen er ikke fornøyd med hovedlever­andør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway