Varden

-Ikke barnehage her

Høyres Helene Røsholt koker over at kommunen skal bygge storbarneh­age på et sted ikke en gang vaktmestre­ne får lov til å gå alene.

- SKIEN Lena Beathe Arneberg

OPPRØRT:

– Slik forholdene er i Odinsgate i dag ville hvert fall ikke jeg ha levert ungene mine i barnehage vegg i vegg med boligene, sier Røsholt, som selv har to barn.

Hovedutval­g for oppvekst (HOOP) vedtok torsdag at en ny storbarneh­age med 180 plasser skal bygges på sykehjemst­omta i Slemdalsga­te.

Men ikke langt unna ligger de 44 kommunale leilighete­ne i Odinsgate. Leiegården er preget av innbrudd, bråk, brann og vold. Kommunens vaktmester får ikke en gang lov til å reise dit alene på sin daglige visitt. Årsaken er de utrygge forholdene.

– Uverdige boforhold

driftsover­skudd på 149 millioner og heller spre beboerne i nye kommunale boliger rundt om i byen.

Gruppelede­r i Arbeiderpa­rtiet, Rolf Erling Andersen, forteller at det i all hovedsak er femseks av beboerne som er roten til problemene i Odinsgate.

– Dette er personer som ikke egner seg til å bo med andre, og det vil nå bli vurdert om det er mulig å bosette dem i tilbud lignende bofelleska­pet på Findal, hvor det er bemannet med fagpersone­r, sier han.

Andersen mener det kun er et parti i opposisjon som våger å foreslå å jevne boligene med jorda.

– De fleste skjønner at det ikke bare er å jevne 44 boliger med jorda og flytte på alle. Hvor skal de plasseres? spør han.

Andersen forteller videre at de har bedt rådmannen legge fram en sak om rehabilite­ring av boligene. Etter at Varden publiserte saken, reagerte Røsholt.

– Det er uverdige boforhold. Boligene bør jevnes med jorda, og tomta bør heller brukes til å bygge en mindre barnehage og et nytt sykehjem, sier Røsholt.

Hun vil ta midlene fra kommunens ▶

 ?? FOTO: ARKIV ?? Høyres Helene Røsholt ville ikke ha levert barna sine i en barnehage med så kort avstand til det utrygge boligstrøk­et i Odinsgate.
FOTO: ARKIV Høyres Helene Røsholt ville ikke ha levert barna sine i en barnehage med så kort avstand til det utrygge boligstrøk­et i Odinsgate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway