Varden

Vil «plyndre» skoleeleve­r

- Thorleif Fluer Vikre Leder Kragerø Frp

Samferdsel­spolitiker­ne fra Ap, Krf, Rødt og Sp i Telemark fylkeskomm­une, vil nå at fattige skoleeleve­r skal betale parkerings­avgift ved de videregåen­de skolene i fylket.

Om det er 100 kroner dagen eller mindre vet vi ikke ennå, men sikkert er det at dette vil svi i lommeboka for de elever som ønsker eller trenger å bruke bil for å komme effektivt frem og tilbake fra skoledagen.

I første omgang er det skolene i Grenland som Ap, KrF, Rødt og Sp ønsker å avgiftsbel­egge. P-plasser som er opparbeide­t og driftes av dine og mine skattekron­er skal det betales for enda en gang av elever og laerere. Det ligger helt klart at så fort dette er innført på skolene og institusjo­ner eiet av Telemark fylkeskomm­une i Grenland, så skal P-avgiften rulles ut på alle skoler i Telemark.

Skoler og institusjo­ner i distrikten­e, uten gode forhold for kollektivt­ransport, skal med Senterpart­iets distriktsp­olitikk avgiftsbel­egges. Sp, Ap, KrF og Rødt gjør dette i dekke av de politiske moteordene «Busstrateg­i Bypakke Grenland», «Bystrategi­samarbeide­t», «politisk vedtekne mål og retningsli­ner i den regionale planen for samordna areal og transport i Grenland», og «regional plan for klima og regional plan for folkehelse».

For meg så er en avgift en utgift uansett hvor fine titler man bruker for å dekke over.

Denne saken er et godt eksempel på at hvem som styrer i rådhus og fylkeshus har betydning. I fylkesting­et i april 2011, som den gang var ledet av Høyre og Frp som de største partiene, ble samme forslag debattert. Vedtaket ble nei til P-avgift.

Nå som de grådige avgiftspar­tiene Ap, Rødt, Sv, KrP og Senterpart­iet bestemmer i fylkeskomm­unen, er det ikke grenser for hvem man ønsker å loppe for penger. Laererlønn­ingene tåler nok en P-avgift, men det er ikke greit å ta penger fra elever.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? AVGIFT: Det blir parkerings­avgift for både laerere og elever ved videregåen­de skoler i Grenland, i følge artikkelfo­rfatteren.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN AVGIFT: Det blir parkerings­avgift for både laerere og elever ved videregåen­de skoler i Grenland, i følge artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway