Varden

Landslaget neste for Aslak?

Han har vaert bedre enn de fleste den siste tiden, og var nestbestiN­M.Nå tror Aslak Nenseter på en landslagsp­lass.

- MOIRANA

– Seniorland­slaget er nok i tøffeste laget, men en plass på rekruttlan­dslaget bør vaere innen rekkevidde, sier skiskytter­en fra Bø, som lørdag sikret seg historisk sølvmedalj­e i NM.

I tillegg vant han norgescupe­n for seniorer sammenlagt.

– Det er ikke noen ulempe med en medalje eller å vinne norgescupe­n når landslagen­e blir tatt ut.

Manglet de fire beste

Under lørdagens jaktstart var kun det kun de fire beste nordmennen­e som manglet.

– Det er bra å markere seg så godt her da, sier Aslak.

Allerede før 1. mai skal landslagen­e tas ut, og Aslak mener han må vaere på et lag.

– Jeg er med på et regionslag under skiskytter­forbundet nå, men jobber med private lag også. Jeg avventer dette til etter at landslagen­e er klare, sier han etter sølvmedalj­en lørdag.

Selv om ikke de beste norske skiskytter­ne var på startstrek­en under NM lørdag, kunne Aslak Nenseter smile etter å ha tatt NM-medalje.

Skjelvik vant

Kristoffer Skjelvik skjøt feilfritt og vant lørdagens NM-jaktstart i skiskyting i Mo i Rana. Aslak Nenseter og Henrik L’AbéeLund kom også på pallen.

I likhet med Skjelvik plaffet Nenseter ned samtlige blinker, men han var i mål 50,5 sekunder bak vinnertide­n.

L’Abée-Lund var feilfri på første skyting, men endte til slutt opp med tre bomskudd. Han endte 1.07,8 minutt bak Skjelvik.

Johannes Thingnes Bø vant fredagens sprint, men stryningen droppet å stille til start lørdag. Dermed var det Håvard Gutubø Bogetveit som innledet jaktstarte­n 9,2 sekunder før Vetle Sjåstad Christians­en.

Vegard Gjermundsh­aug og Tore Leren ble nummer fem og seks.

Etter fredagens sprint lå Bøskyttere­n på 7. plass, 43 sekunder bak vinneren, og startet som nummer syv på jaktstarte­n.

Bø-guttens prestasjon­er i sporet kan ikke beskrives med annet enn råskap, og på standplass gikk alt etter planen. 20 blinker falt for Nenseter.

I mål var Kristoffer Skjelvik 50 sekunder foran Nenseter.

Bingorenn

Under søndagens fellesstar­t i vaerharde Mo i Rana, klarte Nenseter ikke å følge opp lør- dagens sterke prestasjon. Han endte som nummer 22 etter 11 (!) bom. Rennet ble et bingorenn, og skytingen til Nenseter var som de andre – helt bingo. Selv vinneren av fellesstar­ten, Lars Helge Birkeland, endte med elleve bom. På andre skyting traff han null.

– Det var vel helgens pretasjon. Birkeland var smart, skjøt fort og håpet på det beste, sier Nenseter.

Sterk 3. plass

Guro Seline Herfoss fra Drangedal fortsatte denne helgen å vise seg sterk. Den siste tiden har Drangedal-jenta gjort sine saker meget godt. Under finalen i norgescupe­n ble det et tilnaermet perfekt løp, og belønninge­n var 3. plass på lørdagens fellesstar­t i K18-klassen.

Herfoss vaket rundt 10.-plassen nesten hele løpet, men gode prestasjon­er på den siste skytingen, sendte henne ut med en fordel på noen få sekunder. Tredjeplas­sen holdt hun helt til mål.

Lagvenninn­e Kristina Bergmann lå også veldig godt an etter den første skytingen, men etter hvert ble det for mange bom til at hun kunne spise kirsebaer med de aller beste. Uansett, en 8.-plass er meget godt

av Bergmann fra Drangedal.

Ida Emilie Herfoss, som lørdag gikk fellesstar­t i NM for senior, endte som nummer 27.

Under senior NM ble storesøste­ra til Guro Seline, Ida Emilie Herfoss, nummer 27 på dagens jaktstart, som ble vunnet av Tiril Eckhoff. Herfoss var drøye seks minutter bak vinneren etter fem bom på standplass.

Søndag var det bedre. Da ble Herfoss nummer 14.

Tiril Eckhoff hadde tre bom, men gikk likevel inn til en klar NM-seier på lørdagens jaktstart i skiskyting. Hun slo Kaia Wøien Nicolaisen med 34,2 sekunder.

Baerumsjen­ta startet jaktstarte­n i Mo i Rana 3,5 sekunder bak Hilde Fenne etter fredagens NM-sølv. Dagen derpå sikret hun seg det aller edleste metallet.

Eckhoff plaffet ned samtlige fem blinker på første skyting, men etter det pådro hun seg bomskudd hver gang hun var innom standplass. Det skulle vise seg ikke å få konsekvens­er i gullkampen. Nicolaisen skjøt feilfritt, men klarte ikke å utnytte landslagsv­enninnens tre turer innom strafferun­den.

??  ?? VANT NORGESCUPE­N: Aslak Nenseter vant norgescupe­n i skiskyting sammenlagt. Senioren fra Bø mener det, og helgens
 ?? FOTO: AUD IRENE KITTELSEN ?? NUMMER TRE:
Guro Seline Herfoss fra Drangedal med 3. plass i norgescupa­vslutninge­n.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? sølvmedalj­e i NM, vil spille inn når landslag tas ut før mai.