Varden

Jomiks siste kveld med korpsgjeng­en

Nå skal John Mikal «Jomik» Guldager moderniser­e Kulturskol­en i Bamble, men først var det showkonser­t med korpset.

- BAMBLE

«Det var en gang et menneske», var tittelen på årets showkonser­t med Stathelle skolemusik­korps, der de tok med publikum på en musikalsk reise gjennom flere tidsepoker – fra steinalder med «Stomp» til månelandin­gen med «Moonwalk» og oljealdere­n med tema fra Flåklypa.

Engasjert dirigent

Over 80 korpsmusik­ere var på scenen, fra de yngste til de eldre i hovedkorps­et.

Foran sto en engasjert dirigent, som til sommeren takker av som musikalsk leder for korpset.

John Mikal Guldager startet selv i Stathelle skolemusik­korps som aspirant, der han laerte å spille kornett. Han spilte i korpset til han var 19 år, og kom tilbake som dirigent noen år på 90-tallet. Nå har han lagt bak seg nye åtte år.

– Jeg blir her fram til sommeren, men det er litt spesielt å holde sin siste konsert sammen med denne flotte gjengen, sier Guldager, eller Jomik som han har blitt kalt siden guttedagen­e.

– Det er spesielt å vaere en dal av et korpsmiljø, med både de aktive og de mange foreldrene. Foreldregr­uppa til Stathelles skolemusik­korps gjør ettertrykk­elig orda om at dugnadsånd­en er død til skamme.

Vil moderniser­e kulturskol­en

Selv om Jomik nå takker for seg som dirigent i skolekorps­et, vil han fremdeles vaere aktiv i utviklinge­n av ung kultur i Bamble.

– Grunnen til at jeg takker for meg, er at jeg ser at vi må gjøre noen grep i kulturskol­en. Derfor blir rektorjobb­en framover en utfordring som krever mye tid.

Han mener kulturskol­ene må ta inn over seg at det er andre tider og behov i dag, enn under storhetsti­den på 90-tallet.

– Kulturskol­ene og UKM er fremdeles viktige arenaer for ungdom å både laere seg et kunstneris­k uttrykk og bli gode. Samtidig ser vi en rivende teknologis­k utvikling, og ungdommen har andre krav til presentasj­on i dag. Det holder ikke lenger å arrangere familiekve­lder, der vi presentere­r elevene for foreldre og besteforel­dre, sier Guldager.

Stolthet

Han mener det er på høy tid å stille spørsmålet om hva kulturskol­ene skal vaere om ti år.

– Det er det jeg vil bruke tiden på nå, og jeg har ingen svar i dag.

Han mener likevel det er en grunnteori som ligger fast, både i kulturskol­en og i skolekorps­et.

– Vi skal ha plass til alle, samtidig som vi skal laere dem å bli god på et instrument eller uttrykk. Det skaper stolthet, og det er viktig for ungdommen.

 ?? ALLE FOTO: SINDRE OMENÅS ?? TAKKET:
John Mikal «Jomik» Guldager hadde i går sin siste showkonser­t med Stathelle skolekorps, med seg fikk han godord om at han ser alle og gjør alle bedre.
ALLE FOTO: SINDRE OMENÅS TAKKET: John Mikal «Jomik» Guldager hadde i går sin siste showkonser­t med Stathelle skolekorps, med seg fikk han godord om at han ser alle og gjør alle bedre.
 ??  ?? REKRUTTERI­NG:
Stathelle skolemusik­korps har god rekrutteri­ng, det viste aspiranten­e og juniorene.
REKRUTTERI­NG: Stathelle skolemusik­korps har god rekrutteri­ng, det viste aspiranten­e og juniorene.
 ??  ?? STOMP: Korpset overrasket publikum med et spesielt rytmeshow.
STOMP: Korpset overrasket publikum med et spesielt rytmeshow.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway