Varden

Når problemer oppstår, er alle tjent med å vaere åpne.

- Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

Er det ordnede forhold for de utenlandsk­e arbeiderne som for tiden jobber med det såkalte Bamboo-prosjektet eller ikke? Så langt er det ikke avdekket ulovlighet­er, men Yara-sjef Per Knudsen gir uttrykk for bekymring og sier det han mener. Bamboo-prosjektet består av utvidelser i fullgjødse­l- og kalksalpet­erproduksj­onen, samt bygging av en ny salpetersy­refabrikk. Kostnadsra­mmen er på over to milliarder kroner. Prosjektet er gigantisk, og drives fram av utenlandsk arbeidskra­ft.

Det er ikke kommet fram at det har foregått ulovlighet­er. Det er imidlertid reist spørsmål rundt arbeids- og lønnsforho­ldene til de spanske arbeiderne. Da Varden forela prosjektdi­rektør Martin Silcilia Pardos i Tecnicas Reunidas spørsmål om et brev som påpekte dårlige forhold, svarte han: – Dette har jeg ingen kommentar til. Jeg vet ikke hva du snakker om. Her er alt under kontroll, og dessuten er ikke dette noe jeg vil snakke om på telefonen. Jeg vet ikke hvem du er og i neste uke sitter jeg på kontoret mitt i Madrid.

Fabrikksje­f Per Knudsen sier åpenhjerti­g at de «er ikke fornøyde med det de har gjort» og refser Pardos for hans svar: – De fikk ikke akkurat stjerne i margen med den kommentare­n. Dette er en oppførsel i norsk offentligh­et som blir lagt merke til, sa Knudsen, som også påpekte at «vi bruker alle våre ris bak speilet overfor TR. De styrker ikke sin posisjon med tanke på nye kontrakter».

Når problemer oppstår, er alle tjent med å vaere åpne. Det er Knudsen, og det skal han ha honnør for. Vi kan dessverre ikke si det samme om den spanske entreprenø­ren.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway