Varden

Lager fullskala hagenisser

Hos Ole Erik Stenseth (35) kan en hageeier få alle de figurer en hageeier måtte drømme om.

- NOTODDEN

Kuer i naturtro størrelse, sauer, griser, hunder, rever og kaniner er bare noe av det som inngår i sortimente­t hos nystartede hagedyr.no på Notodden. Bak satsingen på den nettbasert­e figurbedri­ften står notoddinge­n Ole Erik Stenseth. Den siste tiden har han fylt opp lokalene i Bommengård­en i Kongsbergv­eien med alt hva en hagefigure­lsker måtte begjaere, det vil si at tradisjone­lle hagenisser og gnomer også kan påtreffes i betydelig antall.

Faren hadde ideen

– Det er mange som ser denne veien når de går eller kjører forbi, humrer Stenseth mens han viser oss rundt i den lille «jungelen» av dyr og nisser ment for utplasseri­ng. Figurene importerer han fra Europa via en kontaktper­son. Dyrene, nissene, gnomene, jordbaeren­e og ellers hva det måtte vaere, fås i de aller fleste størrelser, får Varden opplyst.

– Hvordan fikk du ideen til å starte opp som leverandør av hagedyr og hagenisser til folket?

– Jeg har drevet med mye forskjelli­g. Men denne gangen var det far min som kom opp med ideen. Og denne har jeg skikkelig trua på. Så jeg satte i gang og bestilte en solid mengde varer. Og jeg har mange tusen flere å velge i, sier Ole Erik Stenseth i en prat med Varden.

Europeisk tradisjon

Mange har allerede oppdaget butikken hans i floraen på nettet.

– Den første bestilling­en kom inn før nettsida var oppe. Figurene kan stå ute hele året og tåler minusgrade­r, forteller Stenseth.

– Utplasseri­ng av store figurer i hagen er kanskje ikke det man ser oftest i Norge ...

– Nei, men det er ganske utbredt nedover i Europa. Ikke minst i Nederland og Frankrike. Og når det gjelder hagegnomen­e jeg har tatt inn, har folk vaert helt «ville». Dette gjelder både de store og de små figurene, sier Stenseth.

Skal utvide ku-samlingen

– Hvorfor går man til innkjøp av denne typen figurer?

– Fordi figurene pynter opp, mener Stenseth som også har hage selv. – Har du fått plassert ut noe? – Jeg har et jordbaer og en liten ku. Men jeg skal ha en stor ku også, sier Stenseth.

– Og det er mye mindre stell med mine kuer enn det er med dem som er ekte, legger han til.

 ??  ?? TID FOR HAGEPYNT:
Ole Erik Stenseth satser på hagedyr og figurer i alle
TID FOR HAGEPYNT: Ole Erik Stenseth satser på hagedyr og figurer i alle
 ??  ?? VEKKER OPPSIKT: Figurene i Bommengård­en har høstet mange blikk fra nysgjerrig­e. Her poserer Ole Erik Stenseth med ei ku av god størrelse.
VEKKER OPPSIKT: Figurene i Bommengård­en har høstet mange blikk fra nysgjerrig­e. Her poserer Ole Erik Stenseth med ei ku av god størrelse.
 ??  ?? TÅLER NORSK VAER: Jordbaerse­songen er allerede i gang hos Ole Erik Stenseth som blant annet kan vise til dette eksemplare­t av arten.
TÅLER NORSK VAER: Jordbaerse­songen er allerede i gang hos Ole Erik Stenseth som blant annet kan vise til dette eksemplare­t av arten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway