Varden

Få unge innvandrer­e føler seg diskrimine­rt

- OSLO

74 prosent av innvandrer­e mellom 16 og 25 år opplever ikke diskrimine­ring i hverdagen, ifølge en undersøkel­se Sentio har gjort for P4 Nyhetene.

48 prosent svarer at de i svaert liten grad opplever diskrimine­ring, 26 prosent i liten grad, 7 prosent i stor grad og 1 prosent i svaert stor grad.

Forsknings­leder Jon Rogstad ved forsknings­stiftelsen Fafo sier til radiokanal­enat tallene er mer positive enn lignende undersøkel­ser de har gjort.

– Dette viser at mange opplever at det er bra å bo i Norge, og at de ikke opplever noe ekstra hinder på grunn av sin minoritets­bakgrunn, sier Rogstad.

Forsknings­lederen tror mange har en opplevelse av at det er langt mer diskrimine­ring enn det som faktisk er tilfelle.

Direktøren i Integrerin­gs- og mangfoldsd­irektorate­t, Libe Rieber-Mohn, tror flere innvandrer­e i Norge også fører til at diskrimine­ringen blir mindre. Men diskrimine­ring overfor innvandrer­e generelt er fortsatt en utfordring.

– Det viser seg at personer med innvandrer­bakgrunn opplever å bli diskrimine­rt på boligmarke­det, saerlig leiemarked­et. Det er også 25 prosents mindre sjanse for å bli innkalt til jobbinterv­ju hvis du har innvandrer­bakgrunn, sier Rieber-Mohn. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway