Varden

Andersen ble bedt om å gå

-

Inge Andersen fratrer sin stilling som generalsek­retaer i Norges Idrettsfor­bund (NIF) etter å ha blitt bedt om å slutte.

Det skriver NIF mandag.

– Inge Andersen har gjort en stor innsats for norsk idrett. I hans 13 år som generalsek­retaer i Idrettsfor­bundet har norsk idrett opplevd en formidabel vekst både sportslig, organisato­risk og økonomisk. Den norske idrettsmod­ellen med fokus på idrettsgle­de for alle er mye Inges fortjenest­e. Norsk idrett har mye å takke ham for, sier idrettspre­sident Tom Tvedt i pressemeld­ingen.

– Inge har i alle disse årene arbeidet tett med idrettens tillitsval­gte, både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå, og har vaert en god og lojal medarbeide­r for den øverste valgte ledelsen i forbundet.

Bedt om å slutte

Ifølge Tvedt ligger det en «samlet vurdering» bak avgjørelse­n om å slippe til nye krefter i forbundet. NIF kalte inn til et ekstraordi­naert styremøte forrige uke der temaet var misnøye med ledelsen i norsk idrett. Gjennom helgen har det vaert flere møter med Andersen, som til slutt førte til at han sa seg villig til å gå av.

– Dialogen om avviklinge­n av ansettelse­sforholdet har foregått i en god atmosfaere, sier Tvedt.

Solid sluttpakke

I pressemeld­ingen kommer det fram at det er Norges Idrettsfor­bund som har bedt Andersen om å fratre sin stilling. Han får dermed med seg en sluttpakke som sikrer han to millioner i etterlønn over ett år, ifølge NRK, som omtalte saken først.

– Jeg forstår at to millioner kroner er mye penger. Det var en avtale som vi inngikk i 2004 da jeg ble generalsek­retaer. Det er en ganske normal avtale for toppledere. Jeg har vaert der i 13 år. Ved å si opp meg, er denne avtalen utløst, sier Andersen til NRK.

Med vemod

I pressemeld­ingen innrømmer 52-åringen at han er trist for å måtte slutte i jobben.

– Jeg har hatt 13 givende og minnerike år som øverste administra­tive leder i Norges Idrettsfor­bund. Når idrettssty­ret ber meg om å slutte, skjer det med en viss porsjon vemod. Samtidig ønsker jeg ikke å stå i veien for idrettssty­rets ønske om fornyelse, sier Andersen.

Assisteren­de generalsek­retaer Øystein Dale er konstituer­t som generalsek­retaer. (NTB)

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? FERDIG: Inge Andersen ble bedt om å gå av som generalsek­retaer i idrettsfor­bundet.
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX FERDIG: Inge Andersen ble bedt om å gå av som generalsek­retaer i idrettsfor­bundet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway