Varden

Pølsefest for kronprinsp­aret

- OSLO

Kronprinsp­aret fikk oppleve nysirkus, akrobatikk, dans og musikk da de mandag besøkte bydel Bjerke i Oslo.

Kronprins Haakon og Kronprinse­sse Mette-Marit fikk en smakebit av både kultur og natur da de mandag formiddag besøkte bydel Bjerke i Oslo. Osloordfør­er Marianne Borgen (SV) tok imot de kongelige i bydelen hvor hun selv har vokst opp.

Kronprinsp­aret besøkte Veitvet senter, Norges første kjøpesente­r som åpnet i 1958, hvor de fikk se Nysirkus Bjerke opptre med halsbrekke­nde akrobatikk, dans og musikk.

Etter å ha opplevd en variert dose med kulturelle innslag tok de kongelige seg en tur ut til det populaere utfartsste­det Isdammen, hvor mer enn 1.000 barn og unge hadde møtt opp, blant annet for å grille pølser sammen med kronprinsp­aret. Rundt bålet fikk de også høre historier, blant annet fra Sathiaruby «Ruby» Sivaganesh, som driver aktiv integrerin­g av innvandrer­kvinner fra land som Pakistan, Somalia og Irak gjennom å ta dem med på turer og trim i området.

Onsdag samlet også Kronprinsp­arets Fond en gruppe eksperter i et nyopprette­t faglig råd som skal ha fokus på ungdom og utenforska­p. Rådet skal blant annet se på hva man kan gjøre for å få ungdom til å fullføre videregåen­de skole. Formålet for Kronprinsp­arets Fond er « å bidra til at ungdom i Norge har et godt liv, det blir faerre som faller utenfor, at ungdom tar i bruk egne ressurser – og at deres drømmer går i oppfyllels­e». NTB

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX ?? GRILLING: Kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette Marit grillet pølser ved Isdammen på Årvoll.
FOTO: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX GRILLING: Kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette Marit grillet pølser ved Isdammen på Årvoll.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway