Varden

Håper loddsalget blir helt elektrisk

Det blir litt faerre doruller og vafler for å få hjulene til å gå rundt. Gulset IF valgte heller å satse for å vinne, og investerte i en elbil som skal loddes ut.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Det hører med til historien at sponsor Gumpens Auto Grenland tilbød gode betingelse­r, men like fullt har et av Telemarks største idrettslag gått – eller kjørt – nye veier.

– Vi har tatt en risiko, men har stor tro på oppslutnin­g både i og utenfor Skiens største bydel, sier Tom Erik Moritz Hansen, som sitter i idrettslag­ets økonomi/sponsorutv­alg.

Hvor mye Gulset IF har investert i bilen, som har en listepris på rundt 220.000 kroner, holdes internt.

Men full pott betyr 600.000 kroner på konto, og leder Siv Dalen kan lett bruke en del minutter på å ramse opp tiltak og investerin­ger klubben så gjerne vil få til.

Mye som koster

Det handler ikke bare om et lappeteppe av en gammel kunstgress­bane, som skal fornyes.

– Vi har en finansieri­ngsplan for banen, så den er ikke direkte avhengig av dette prosjektet, men det er mye som går lettere om hovedforen­ingen har en god økonomi i bunnen.

Blant annet rulleskian­legget som den driftige og framgangsr­ike skigruppa ønsker å få til.

– Det er én ting. Dessuten ønsker håndballen å få J16-laget med i Bringserie­n til høsten, vi vurderer å søke om å arrangere turnfestiv­alen, vi vil gjerne ha en garasje til traktor og scooter, redskapsbo­der og mye annet som fort koster penger.

Felles prosjekt

For Gulset IF, med flere gode undergrupp­er, er det dessuten viktig at det skal løftes i flokk. Det er et felles prosjekt som skal presentere­s på Gulset-dagen og når det ringes på dører i ukene som kommer.

– Hovedforen­ingen er limet i klubben. Vi merker dessuten at sponsorer heller vil ha Gulset IF enn undergrupp­er, sier Dalen.

– Vi vil alltid vaere sterkere enn jeg, tilføyer Fredrik Mydske Nilsen på vegne av skigruppa.

Lokalt regnes det rundt 12.000 innbyggere på Gulset. 1.022 er medlemmer av idrettslag­et.

Viktig i naermiljøe­t

Lederen peker på at man spiller en viktig rolle.

– Aktivitete­r er sunt. Også fra et folkehelse­perspektiv er det viktig å ha et idrettslag som er godt oppegående, og vi tror slikt også legges merke til når folk vurderer å flytte til et sted som Gulset.

Det er ikke bare bil som skal deles ut under A-lagets første hjemmekamp, 16. mai, men det er ikke tvil om hvilken som blir dagens beste scoring. Tidsriktig er det også. – Ja, vi synes det er litt artig å lodde ut en elbil, som egner seg ypperlig til mye småkjøring. For utøvere og foreldre blir det fort mye av det i løpet av året, forteller Dalen, som trekker vinneren 12. mai.

 ??  ?? PREMIEN: Gulset IF har investert i denne elektriske bilen til sitt lotteri. Fv Tom Erik Moritz Hansen, Fredrik Mydske Nilsen,
PREMIEN: Gulset IF har investert i denne elektriske bilen til sitt lotteri. Fv Tom Erik Moritz Hansen, Fredrik Mydske Nilsen,
 ??  ?? MANGE: Det er mange som driver idrett på Gulset. Håpet er at billotteri­et skal gi enda bedre betingelse­r.
MANGE: Det er mange som driver idrett på Gulset. Håpet er at billotteri­et skal gi enda bedre betingelse­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway