Varden

Vil at flere skal utfordre Rosenborg

Ronny Deila mener tiden er inne for å vise ambisjoner i norsk fotball. VIFtrenere­n vil ikke se nok en sesong med fullstendi­g Rosenborg-dominans.

-

På mandagens avspark-seanse på Ullevaal var det lang kø foran RBK-trener Kåre Ingebrigts­en under intervju-timen.

De siste årene har RBK vaert i en helt egen klasse. Både i 2015 og 2016 ble trønderne dobbeltmes­ter. I fjor skilte det hele 15 poeng ned til Brann på annenplass.

Flere må våge

Skal norsk fotball vaere interessan­t framover, mener Deila at flere lag må våge å plukke opp hansken.

– Det er viktig nå at vi får flere lag som utfordrer Rosenborg. Det kan ikke vaere slik at alle skal utvikle seg og få fram unge spillere. Skal vi komme videre, må vi ville ta opp kampen med de beste. Vålerenga er en klubb som må gjøre det. Det er kanskje litt for tidlig i år, men vi har en drøm om å gjøre det, sier Deila til NTB.

– Definitivt enig

Han vil ha julaften, nyttårsaft­en og 17. mai samtidig på de arenaer RBK skal. – Det skal ikke vaere lett for dem å komme til Haugesund eller Skien.

I RBK tas Deilas uttalelser imot med glede.

– Dette er jeg definitivt enig i. Det er ikke så mange som har ambisjoner. De snakker om at de skal gjør det ene og det andre. Vi må utvikle oss. Det dreier seg ikke bare om å utfordre Rosenborg, sier Kåre Ingebrigts­en til NTB.

Den tidligere Strømsgods­etog Celtic-treneren Deila erstattet Kjetil Rekdal mot slutten av forrige sesong. Hans oppgave er å få Oslo-laget tilbake i toppen. VIF vant serien sist i 2005.

– Vi taper aldri en kamp på forhånd, og det kommer ikke til å skje nå heller. Innen et to-tre års perspektiv har vi en hensikt om å bli en klubb som tar medalje hvert år. Jeg håper det skjer allerede i år.

Vålerenga serieåpner hjemme mot Viking mandag.

Snart for gamle?

Ingebrigts­en serverte mandag en spådom om at Odd har dårlig tid, hvis det skal vaere mulig å vinne eliteserie­n.

Fordi laget snart er for gammelt, fortalte RBK-treneren til VG.

– Skal Odd slå oss må det skje nå. Snart er de for gamle, sier Ingebrigts­en i et intervju med VG.

Med nå mener han i 2017 eller 2018.

Foran søndagens møte på Lerkendal er ordkrigen allerede i gang mellom Ingebrigts­en og Odds trener Dag-Eilev Fagermo.

– Han har to år på seg nå til å vinne eliteserie­n før stallen hans er for gammel. Hvis han ikke gjør det i 2017 eller 2018, så tror jeg det blir vanskelig, sier Ingebrigts­en til VG.

Han sikter blant annet til Occean (35), Ruud (33), Samuelsen (32), Hagen (31) og Nordkvelle (31).

Det er litt nå eller aldri, sier Ingebrigts­en.

Fagermo svarer

– Ja, det tror jeg. Det kan ta lengre tid å bygge opp en ny stall. En god del av de eldre spillerne er meget, meget viktige. Odd-treneren svarer: – Jeg er ikke opptatt av å ha et ungt lag. Jeg er opptatt av å ha et lokalt lag. Og der når ingen oss til knaerne, sier Fagermo til VG.

Han kontrer ved å ramse opp unge spillere som alle er viktige for laget, og avslutter med en liten hilsen til trøndertre­neren:

– Men du kan hilse Kåre Ingebrigts­en å si at da han trente Bodø/Glimt og Viking, klubber på Odds størrelse, så ble det nedrykk og åttendepla­sser. Han burde heller unne Odd et gull. Jeg som har Nils Arne Eggen som mitt store forbilde, spiller 4-3-3 og dyrker spillere med lokal forankring, melder DagEilev Fagermo til VG. (NTB)

 ??  ?? UTFORDRE: Ronny Deila, her på mandagens pressetref­f i Oslo, mener at flere klubber må vise ambisjoner og ville utfordre Rosenborg i norsk toppfotbal­l.
UTFORDRE: Ronny Deila, her på mandagens pressetref­f i Oslo, mener at flere klubber må vise ambisjoner og ville utfordre Rosenborg i norsk toppfotbal­l.
 ?? FOTO: NED ALLEY, NTB SCANPIX ?? MINNE: Odd reiser til Trondheim med gode minner. Men Odd-laget begynner å bli gammelt, mener RBK-sjefen.
FOTO: NED ALLEY, NTB SCANPIX MINNE: Odd reiser til Trondheim med gode minner. Men Odd-laget begynner å bli gammelt, mener RBK-sjefen.
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? GAMLE: Steffen Hagen og Dag-Eilev Fagermo represente­rte «gamle» Odd i Oslo.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT GAMLE: Steffen Hagen og Dag-Eilev Fagermo represente­rte «gamle» Odd i Oslo.
 ?? FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX ?? PROFILER: Ronny Deila (VIF), Ole Gunnar Solskjaer (Molde) og Kåre Ingebrigts­en (RBK) på mandagens treff.
FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX PROFILER: Ronny Deila (VIF), Ole Gunnar Solskjaer (Molde) og Kåre Ingebrigts­en (RBK) på mandagens treff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway