Varden

Stamveier i stampe?

- Trond Aasland Notodden arbeidersa­mfunn

Per Lykke, Høyres 1. nestleder i Telemark, gjør i Varden 24.3. et anstrengt forsøk på å forklare regjeringe­ns mangedelte stamveival­g. Allerede første avsnitt vitner om noe annet enn en godt lagt plan: «På sikt håper en også på «armen» til Bergen».

Lykke mener fylkesordf­øreren har vaert for kjapp i sin reaksjon og mener han ikke har forstått at satsingen på E134 er den «betydeligs­te vegsatsing­en i moderne tid for Telemark». Vi kan håpe, men han kunne gjerne ha avventet egne refleksjon­er noen dager, slik at han også kunne ha tatt innover seg hvordan Aftenposte­n kommentere­r saken på lederplass søndag 26.3.:

«Konseptet med en funksjonsd­eling fremstår som en dårlig unnskyldni­ng for at myndighete­ne ikke har klart å prioritere ordentlig». Om riksvei 7 heter det: «Den vil i stor grad ha overlappen­de funksjoner med E134, spesielt om sistnevnte forlenges til Bergen. Like fullt blir den altså «hovedvei for persontran­sport». Som om det ikke er nok: «Beslutning­en er en demonstras­jon av hvordan evnen til prioriteri­ng fortsatt er mangelvare i norsk politikk».

Det var nettopp vilje til klare prioriteri­nger som var signalet fra samferdsel­sministere­n om vi skrur klokka et par år tilbake. Nå har regjeringe­n og samarbeids­partiene i stedet presentert en enighet hvor strekninge­n Odda-Bergen ikke er med. Den er selvsagt mer enn viktig for all trafikk mellom Telemark og de mest folketette delene av Hordaland. Og den er viktig for E134 som det samfunnsøk­onomisk mest lønnsomme alternativ­et mellom øst og vest. Uten denne armen kan enhver forsikring om satsingen på E134 som hovedveifo­rbindelse ikke bli annet enn halvhjerte­t. Hva annet skal det satses på? Jo – i hovedsak en funksjonsd­eling med vekt på turist- og persontraf­ikk på riksvei 7 og tungtransp­ort over Hemsedal.

Det hele fortoner seg som alt annet enn godt politisk håndverk. Selv om intensjone­ne nok har vaert gode i et valgår som 2017, er det vanskelig å komme til annet enn at vi her har å gjøre med et stamveival­g som har tre klare tapere: Transportn­aeringen, Odda og Telemark. Statskasse­n skal få stå ukommenter­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway