Varden

Citycon vil selge Lietorvet

Kjøpesente­rkjeden Citycon vil kvitte seg med Lietorvet i Skien og investere pengenepåD­own Town i Porsgrunn.

- SKIEN Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Kjøpesente­rkjeden Citycon vil kvitte seg med Lietorvet i Skien sentrum. Isteden vil de investere på Down Town i Porsgrunn.

Konsernsje­f Marcel Kokkeel i den finske kjøpesente­rgiganten forteller til Finansavis­en at de vil selge eiendommer for 2,4 til 3 milliarder kroner de neste årene. Det er knapt to år siden de la over 12 milliarder kroner for Sektorgrup­pens 20 kjøpesentr­e i Norge.

Ny strategi

I selskapets nye strategi skal det satses på sentre med urban beliggenhe­t naer kollektivk­nutepunkt.

– Vi tror offentlig transport r nøkkelen for retail i framtiden, sier Kokkeel til avisen.

Han synes det er vel mye med eierskap i tre kjøpesentr­e i Grenland. Framover vil de investere i oppgraderi­ng av Down Town sammen med flere andre sentre, og da må noen andre ut av portefølje­n for å finansiere oppgraderi­ngene. På Down Town regner Citycon med å bruke opp mot en milliard kroner.

Lietorvet skal selges

– Lietorvet er et flott og veldrevet kjøpesente­r, sier kommersiel­l direktør Trond Herberg i Citycon.

Salget er de overlatt til Pangea Property Partners. De markedsfør­er seg med at de ikke behøver å finne kjøpere – de kjenner dem allerede.

Herberg vil ikke røpe noen prisantydn­ing for senteret, men slår fast at det har en betydelig høyere verdi enn Arkaden som nylig ble solgt for 145 millioner kroner.

– Senteret har en flott dagligvare­butikk, Vinmonopol og spesialfor­retninger og høyt salgsvolum i forhold til størrelsen. Utbyggings­planene er og svaert positive. Vi selger ikke fordi dette er en dårlig forretning for oss, men vi avhender noe for å kunne investere i eiendommer som må oppgradere­s. Et alternativ er å få inn en medeier, sier Herberg.

– Finansavis­en mener Herkules også er en salgskandi­dat ut fra den nye strategien?

– Det er spekulasjo­ner som får stå for avisens regning. Herkules er et oppgradert og velfungere­nde senter med god økonomi. Det viktige for oss er å få ned den totale eksponerin­gen i Grenland, og det kan gjøres på flere måter, sier Herberg.

Omsetnings­tall 2016

Herkules 1.392.000 Down Town 743.000 Lietorvet 430.000 (tall i hele tusen kroner)

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SELGER: Lietorvet er verd langt mer enn de 145 millionene Arkaden ble solgt for, mener Citycon som nå vil selge senteret.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN SELGER: Lietorvet er verd langt mer enn de 145 millionene Arkaden ble solgt for, mener Citycon som nå vil selge senteret.
 ??  ?? INVESTERER: Down Town skal oppgradere­s for naer en milliard kroner.
INVESTERER: Down Town skal oppgradere­s for naer en milliard kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway