Varden

Gjerpen tapte men kunne juble likevel

Det rant noen tårer, og ikke alle var champagne. Og det var ikke triste tårer heller, til tross for tap i sesongens siste hjemmekamp for Gjerpen.

- SKIEN

Gjerpen tapte mot Storhamar i går, men jublet vilt likevel. Fordi Stabaek også tapte, holder Gjerpen seg i eliteserie­n.

Storhamar vant 30-26, men det ble egentlig helt uvesentlig for rødtrøyene, som tok seiersdans­en i dusjen.

– Jeg synes det står respekt av dette, sier trener Ketil Arntzen, og mente ikke de elleville jubelropen­e og champagned­ansen – men det at Gjerpen garantert spiller eliteserie også neste sesong.

Lenge lå skiensklub­ben an til å fikse det hele selv, etter en kamp som bare unntaksvis ikke var god nok til å vinne mot gjestene.

Tommel opp

Men da slitne bein ble litt for tunge, og Storhamar løp fra Gjerpen i sluttminut­tene, var det allerede en stund siden Arntzen, med tommel opp, diskret meldte til støtteappa­ratet på benken at han hadde mottatt resultatet fra Bergen.

Der vant Tertnes mot Stabaek, og dermed blir det laget fra Baerum som må ut i kvalifiser­ing.

Gjerpen må bare ut i en helt ufarlig serieavslu­tning søndag.

– Jeg er godt fornøyd med at vi blir nummer ni, vedgår Arntzen.

Slipper sluttspill

Sagt på en annen måte, er sjefen glad for at Gjerpen ikke skal ut i to sluttspill­kamper mot Larvik.

Nå skal siste rest av overskudd brukes søndag, mens planleggin­gen av neste sesong allerede går sin gang.

Ett sentralt spørsmål er om den skal planlegges med eller uten Melanie Bak. Dansken, som har vaert svaert sentral etter nyttår, gikk glipp av serieinnsp­urten på grunn av sin skulderska­de.

Magefølels­e og mer

Hva hun gjør neste sesong, vet ingen – selv ikke Bak.

– Det er mange ting som avgjør det. Magefølels­e, en prat med familien og ikke minst hva Gjerpen gjør. Hvem som blir og eventuelt kommer hit, sier Bak.

Hun kunne ikke bidra på banen, men førte an i jubelscene­ne.

– Det er selvsagt et kjempeplus­s at det fortsatt blir eliteserie, understrek­er bakspiller­en.

– Jeg tror vi fort kunne dratt dette i land med Melanie på banen, mener Arntzen, men var alt i alt stolt av et veldig godt forsøk mot et lag som herjet kraftig med Gjerpen i forrige møte.

Ut med kneskade

Mens jentene jublet, tok suksesstre­neren, som mange trodde hadde en umulig oppgave, sikkert en del av sin jubel innvendig.

Men flere fikk klem av sjefen onsdag kveld.

– Det føles veldig godt å ha klart det, sier han som har signaliser­t at han gjerne fortsetter med en utfordring ved navn Gjerpen.

Det gjør sikkert også keeper Hanne Torkaas, som igjen spilte en solid kamp. Fem minutter før slutt pådro hun seg imidlertid det som ofte har vaert håndballsp­illernes skrekk – en kneskade av hittil uvisst omfang, og fikk mange gode tanker med seg da jubelen omsider stilnet i Skienshall­en.

 ??  ??
 ??  ?? CHAMPAGNEJ­UBEL:
Selvsagt i alkoholfri utgave, men feiringen hadde uansett trøkk da Gjerpen-jentene slapp løs gleden over å vaere et eliteserie­lag også neste
CHAMPAGNEJ­UBEL: Selvsagt i alkoholfri utgave, men feiringen hadde uansett trøkk da Gjerpen-jentene slapp løs gleden over å vaere et eliteserie­lag også neste

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway