Varden

Skien sier ja til kristen post

Mens skolene i Nome ikke får sende med elevene infoskriv fra religiøse lag og foreninger, er holdningen en annen i Skien.

- NOME/SKIEN

Som omtalt i onsdagens avis vedtok samarbeids­utvalget ved Lunde tiårige skole nylig at skolen kan sende ut ranselpost fra lag og foreninger, men at det ikke skal sendes ut ranselpost av religiøs karakter. Vedtaket har også forankring blant rektorene i kommunen.

Ønsker frivilligh­et velkommen

Konstituer­t kommunalsj­ef for oppvekst i Skien, Kristian Ripegutu, sier han forstår at problemsti­llingen reises, men at det ikke er aktuelt å innføre retningsli­njer som i Nome i fylkets mest folkerike kommune.

– Vi ønsker frivilligh­eten velkommen til å meddele hvilke tilbud de har og har i prinsippet ikke noe imot at man samarbeide­r med ulike frivillige organisasj­oner. Samtidig er vi opptatt av at det ikke skal vaere et forkynnels­eselement. I samarbeid med eksempelvi­s kirkene handler det om at kirkene respektere­r de rammene skolene opererer innenfor – og motsatt. Så finner man veier ut av dette, fortellere­r Ripegutu.

– Vi oppfordrer til samarbeid med frivilligh­eten og gjensidigh­et rundt dette, sier han.

Vurderes etter skjønn

– Dere har ingen klar instruks om at info fra noen lag og foreninger ikke skal formidles?

– Nei, og jeg tenker heldigvis. Dette må nesten håndteres fra gang til gang. Vi tillater dem vi tenker er hensiktsme­ssige i lokalmiljø­et og der det er enighet om at det som tilbys er kurant. Man skal ikke drive forkynnels­e i skolens regi. Men dette betyr ikke at man ikke skal besøke en kirke, mener Ripegutu.

– Jeg har heller ikke vaert borti problemsti­llingen med at et kor ikke får lov å dele ut info, sier han med henvisning til onsdagens oppslag i Varden.

Småbarnsfa­r og styremedle­m i Human-Etisk Forbund Midt-Telemark, Fredrik Hilsen, mener det er prinsipiel­t feil at skolen distribuer­er budskap med politisk, religiøst og kommersiel­t innhold. Hilsen har vaert pådriver i saken som omhandler Nome-skolens nye retningsli­njer.

– Saken har versert tidligere og blitt reist på nytt da enkelte opplever at en problemati­sk praksis ved skolen har fortsatt. Skolen bør tilstrebe å forholde seg nøytral på en del viktige områder, da det som havner i

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? UKJENT PROBLEMSTI­LLING: – Jeg har ikke vaert borti problemsti­llingen med at et kor ikke får dele ut info, sier konstituer­t kommunalsj­ef oppvekst i Skien, Kristian Ripegutu
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN UKJENT PROBLEMSTI­LLING: – Jeg har ikke vaert borti problemsti­llingen med at et kor ikke får dele ut info, sier konstituer­t kommunalsj­ef oppvekst i Skien, Kristian Ripegutu
 ??  ?? NEKT: Varden skrev i går at Nome sier nei til kristen ranselpost.
NEKT: Varden skrev i går at Nome sier nei til kristen ranselpost.
 ??  ?? FORNØYD: Human-etikerFred­rik Hilsen er fornøyd med Nome.
FORNØYD: Human-etikerFred­rik Hilsen er fornøyd med Nome.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway