Varden

Henlegger sak mot Bendiksen

Påtalenemn­da i Antidoping Norge (ADN) henlegger saken mot tidligere landslagsl­ege i langrenn, Fredrik Bendiksen.

- OSLO

Bendiksen var legen som god- kjente bruken av sårsalven Trofodermi­n som førte til at Therese Johaug testet positivt for bruk av det forbudte stoffet clostebol.

Sårsalven ble kjøpt og gitt til Johaug 4. september 2016. Bendiksen har erkjent de faktiske forhold og framlagt dokumentas­jon på kjøpet som ble gjort i Livigno.

Ikke forsettlig

Ifølge påtalenemn­da henlegges saken fordi Bendiksen ikke har opptrådt forsettlig.

– Saken knyttet til Fredrik Bendiksens mulige overtredel­se av dopingregl­ene er henlagt. Årsaken til henleggels­en er at han etter påtalenemn­das vurdering ikke har utvist forsett, og at skyldkrave­t derfor ikke er oppfylt, sier prosessful­lmektig Niels R. Kiaer.

Grundig

I pressemeld­ingen utsendt onsdag heter det videre:

I henhold til NIFs lov og World Anti-Doping Code er det å foreskrive eller gi et forbudt stoff eller metode et regelbrudd. Hvilket krav som stilles til skyldgrad, fremkommer imidlertid ikke av regelverke­t.

Etter en grundig gjennomgan­g av saken og tilbakemel­dinger fra WADA har påtalenemn­da besluttet at saken mot Bendiksen henlegges.

– Påtalenemn­da har ikke funnet det bevist at Bendiksen forskrev clostebol i den hensikt å tilføre Johaug et dopingmidd­el. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FRI:
Lege Fredrik S. Bendiksen (t.h.) har ikke utvist forsett, mener Påtalenemd­a i Antidoping Norge.
FOTO: NTB SCANPIX FRI: Lege Fredrik S. Bendiksen (t.h.) har ikke utvist forsett, mener Påtalenemd­a i Antidoping Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway