Varden

– Landslagsp­lass innen rekkevidde

På ett år i Odd har Fredrik Semb kommet seg tilbake i landslagst­roppen. Nå vil han spille.

- SKIEN

Da han kom hjem til Odd i januar i fjor var ti spilte Tippeligak­amper i Molde i 2015 og åtte i danske Brøndby i 2014/15 det som lå i bagasjen.

Tallet i 2016 var 24 kamper for Odd. Så i løpet av ett år har han gått fra å vaere fjerde- og tredjevalg til å bli et soleklart førstevalg og landslagss­piller.

– Det har gått slik jeg håpet på. Jeg spiller på et godt lag og har gjort det greit selv.

– Hadde du trodd at du ville komme tilbake på landslaget igjen etter et ett års tid?

– Jeg har hatt et mål om det, men ikke gått rundt og tenkt på det. For meg har det vaert viktig å jobbe hardt hver eneste dag. Man blir jo ikke tatt ut på landslaget uten å vaere ok, så det viser i alle fall at hardt arbeid lønner seg, sier Odds en av Odds to midtstoppe­rgiganter.

Vil spille

27-åringen har allerede sagt til Varden at han har ambisjoner om spill i utlandet igjen. Det samme har han på landslaget.

– Det er nok jevnt på stopperpla­ssen. Hvis jeg jobber videre så er den plassen innen rekkevidde, tror jeg.

Odd-spilleren synes det var moro å vaere en del av landslaget igjen, Selv om benken kanskje ikke var så deilig å sitte på.

– Det var artig å vaere med igjen, selv om det ble en lang uke siden jeg ikke spilte. Selve kampen i Nord-Irland var ikke kul. Ganske kjedelig, egentlig. Nå er det ikke den kampen som gjør at vi ikke kommer til VM. Jeg har veldig trua på Lars Lagerbäck som landslagss­jef, for han har ønsker en spillestil jeg tror passer godt til oss selv om vi ikke fikk ut det søndag. Men det går heller ikke å revolusjon­ere dette på fem dager.

Burde kommet før

Dag-Eilev Fagermo er ikke overrasket over Sembs snuoperasj­on, men synes den skulle kommet før.

– Han burde kommet til Odd ett år tidligere istedenfor Molde. Da hadde han vaert på landslaget tidligere.

-Fredrik er en veldig god spiller, som har fått lov til å bygge seg opp i kjent system og trygge omgivelser. Vi kjenner han godt og har fått han skadefri. Jeg kan ikke huske at han har trent så godt før som han har gjort denne vinteren.

– Er du overrasket over han har kommet tilbake i landslagst­roppen så raskt?

– Talentfull­e gode spillere er avhengig av tre ting for å lykkes. Det ene er at de ikke blir for høye på seg selv. Der har Fredrik aldri vaert. Det andre e rat de ikke blir skadet. Det har han hatt litt av, men her har vi kontroll på det. Det siste er at du har en trener som gir deg tillit. Det har han også her. Hvis de tre tingene stemmer blir du god og får ut potensiale­t. Det har han gjort nå.

 ??  ?? NORGE:
Fredrik Semb brukte rundt ett år på å
NORGE: Fredrik Semb brukte rundt ett år på å
 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? OPPMERKSOM­HET:
Å vaere landslagss­piller gir oppmekrosm­het fra flere enn lokale medier.
FOTO: NILS-TORE OLSEN OPPMERKSOM­HET: Å vaere landslagss­piller gir oppmekrosm­het fra flere enn lokale medier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway