Varden

Vil døpe om turistfore­ningen igjen

På sakslista til Telemark Turistfore­nings årsmøte fredag står ny navneendri­ng og «nytt» turlag i Kragerø.

-

Kragerø Turistfore­ning kan heretter bli hetende Kragerø Turlag dersom ønsket om å innlemmes i Telemark Turistfore­ning tas til følge.

Vedtaket må kanskje omformuler­es til å gå inn under DNT Telemark, ettersom årsmøtet skal ta stilling til en navneendri­ng fra dagens Telemark Turistfore­ning.

Ifølge en pressemeld­ing fra foreningen forklarer daglig leder Atle Holmberg bakgrunnen for dette forslaget slik:

– Dette er en endring de fleste turistfore­ningene rundt om i landet gjennomfør­er nå for å styrke merkevaren til Den Norske Turistfore­ning og den røde T’en. Vi ser også, spesielt blant den yngre generasjon­en, at det er DNT som blir referert til når den snakkes om Turistfore­ningen.

Dersom navneforsl­aget blir vedtatt, blir det andre gang foreningen endrer navn etter stiftelsen 21. oktober i 1887. Navnet ble endret for første gang i 2007, fra Skien-Telemark Turistfore­ning til Telemark Turistfore­ning.

Når det gjelder Kragerø Turistfore­ning, har foreningen på ekstraordi­naert årsmøte 13. januar 2016 vedtatt at den 350 år gamle foreningen ønsker å gå inn under Telemark Turistfore­ning.

Av foreningen­s årsrapport beskrives dette som udramatisk: Organisasj­onsmessig skal foreningen jobbe som før, med turer og vaffelsalg på Jambakkmyr­a og Stangnes, rydde stier og løyper og arbeide med kart, for å nevne noe.

Fordelene ved å gå inn i en paraplyorg­anisasjon er mange, påpekes det, som hjelp til annonserin­g, til søknader om penger og til å lage skikkelige hjemmeside­r og facebooksi­der.

Årsmøtet i Telemark Turistfore­ning blir avholdt på Fjordglimt i Bamble.

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG ?? BYTTE SKILT?: Daglig leder Jon Atle Holmberg i Telemark Turistfore­ning.
ARKIVFOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG BYTTE SKILT?: Daglig leder Jon Atle Holmberg i Telemark Turistfore­ning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway