Varden

Finalen glapp på straffer

Uraedds Silje Bjørneboe var blant spillerne som ikke traff, da det norske U17-landslaget tapte på straffer i EM-semifinale­n torsdag.

-

Den lovende 17-åringen har gjort sine saker veldig bra for Norge i mesterskap­et.

Norges J17-lag hadde en gyllen mulighet, men tapte straffespa­rkonkurran­sen 2–3 for Tyskland i semifinale­n i EM.

Tidlig ledelse

Norge hadde tatt ledelsen i kampen med en tidlig scoring ved Olaug Tvedten. Den ledelsen holdt seg til tre minutter etter sidebytte. Da Sydney Lohman sto for tyskerne utligning til 1–1 etter en corner like etter sidebytte.

Tyskerne hadde et enormt presse mot det norske laget for å avgjøre kampen etter 80 minutter, men de norske spillerne jobbet iherdig og sto stormen av. Det hele måtte avgjøres på straffer.

Startet med bom

Tyskerne startet med en bom fra Verena Wieder. Thea Bjelde bommet også før Malin Sunde scoret.

Så fulgte det to strake bom fra Gianna Rackow og Lohman.

Tvedten scoret på sin straffe og de norske jentene hadde fire muligheter til å ta seg til en finale. Men Vilde Birkelis straffe ble reddet og deretter scoret både Melissa Kössler og Sjöke Nüsken på sine straffer. Hadde en av dem bommet hadde Norge gått til finale.

Siste mulighet

Den siste muligheten lå i at Silje Bjørneboes skulle score, men heller ikke hun klarte å få ballen i mål

Det hele ble fulgt opp av at My Haugland Sørsdahl også bommet. Det gjorde ikke Andrea Brunner, som sendte tyskerne til finale mot Spania.

(NTB)

?? FOTO: BJØRN BORGE ?? BOM: Silje Bjørneboe var blant de norske spillerne som ikke traff da semifinale­n mot Tyskland måtte avgjøres på straffer.