Varden

Tror storebror vinner

Aleksander Walmann fra Flåtten ble heiet fram i AElvespeil­et, og på første benk satt lillebror Adrian som tror broren vinner.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Vil dere lage fest for Aleksander, spurte familien til Aleksander Walmann, AElvespeil­et, og det gjorde de, og i går kveld samlet 150 MGP-tilhengere seg i storsalen for å hylle fram Porsgrunns­gutten som har kommet til semifinale­n i Kiev. Melodi Grand Prix-festen ble ledet av Lena Barth Aarstad, Jannicke Irwin Abrahamsen og Espen Gjelstad Gundersen, og gjett om folk i salen var med?

Helt foran hadde 11 familiemed­lemmer samt gode venner benket seg opp. Åtte andre familiemed­lemmer er på plass i Kiev.

– Vi satser på at han kommer i finalen, nei, forresten jeg tror han vinner, sa lillebror Adrian på 21, og kjaeresten Kristine var helt enig.

Stolt av broren

Det er åtte år siden Norge siste var i finalen, men den gangen vant Alexander Rybak. Nå er det vår tur igjen, mente de rundt bordet.

– Låta «Grab the moment» er veldig moderne, var det flere som mente.

– Ja, og dessuten er sceneshowe­t veldig bra, syntes Adrian. Han la ikke skjul på at han var kjempestol­t av broren sin.

Vanskelig quiz

– Vi er sikre på at han vil gå videre, ikke sant? spurte Lena og folk huijet til svar.

– Tenk at det er en gutt fra Flåtten som represente­rer oss i Kiev, fortsatte hun, og folk klappet. Og så når folk hadde benket seg rundt bordene satte de to sangstrupe­ne i gang med et hav av Grand Prix-låter. For dette var ikke bare en Grand prixkonser­t; det var også en Grand Prix-quiz, og den var ikke spesielt lett med mindre en var skikkelig god på alt som handlet om norske låter, vinnere gjennom tidene og hvor i Europa de forskjelli­ge finalene hadde gått av stabelen.

Rakk ikke Aleksander

Så klokka 21 startet det egentlige showet med de 18 låtene som har kommet i semifinale nummer to.

Aleksander stilte som nummer 12, og det klarte vi ikke å få med oss på grunn av deadline, men stemningen var god da Malta og Romania var i gang.

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? MGP: Semifinale­n er i gang og Maltas bidrag lyttes til blant festdeltak­erne i AElvespeil­et.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN MGP: Semifinale­n er i gang og Maltas bidrag lyttes til blant festdeltak­erne i AElvespeil­et.
 ??  ?? FAMILIEN: Familie og venner med lillebror Adrian på første benk under semifinale­n.
FAMILIEN: Familie og venner med lillebror Adrian på første benk under semifinale­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway