Varden

En solskinnsh­istorie

-

Gjerpen har gjort et imponerend­e stykke arbeid med økonomien de siste årene. Den tidligere håndballst­orheten har takket vaere snille hjelpere, en idrettsgla­d kommune og gode prestasjon­er over tid ute på banen, snudd stram økonomi til pluss. I fjor fikk klubben lisens under skjerpet overvåking, i år er Gjerpen tildelt lisens uten anmerkning­er. Gjerpen er for øvrig en av de første klubbene i Norge fikk dette klarsignal­et.

For to år siden hadde klubben to millioner i negativ egenkapita­l og klubben lette etter penger både hos kommunen og i naeringsli­vet. Underskudd­et var halvert året etter og borte nå. I 2015 lå klubben nede for telling og var noen timer unna skifterett­en og ble reddet blant annet av Dag Gregoriuss­en, Ragnar Pedersen samt Yngvar og Berit Borgersen. Gaver fra private og kommunale tilskudd har gjort at gammel gjeld er borte.

Det er også verdt å merke seg at flere av de sportslige brikkene faller på plass. Trener Ketil Arntzen har signert ny kontrakt og det er trolig svaert viktig for Gjerpen. På spillersid­en har viktige personer Dorthe Groa og Andrea Rønning signert nye kontrakter. Klubbens kanskje viktigste spiller denne sesongen, Melanie Bak, blir med videre, i tillegg kommer den nederlands­ke målvakten Annicken Lippmann fra Våg Vipers.

Vi er mange som gleder oss over at Gjerpen holdt plassen i eliteserie­n og som håper klubben på sikt kan komme tilbake der den historisk hører hjemme, på toppen av norsk håndball. Snuoperasj­onen klubben nå har gjort er historisk og en solskinnsh­istorie der mange aktører fortjener ros for innsatsen som er lagt ned.

 ??  ?? Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør
Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway