Varden

Hjalmar feires på 150-årsdagen

-

Svar til Nina Melfalds innlegg på «Meninger» i Varden torsdag:

Hjalmar Johansen ble født i Skien 15. mai 1867. Han hadde et innholdsri­kt og dramatisk liv, og i år er det 150 år siden hans fødsel.

Skien kommune ved kulturkont­oret har koordinert arrangemen­ter i forbindels­e med jubileet; blant annet har Skien historiela­g, Litteratur­huset i Skien og Hjalmarlos­jen hatt egne arrangemen­ter.

Skien kommune har forlenget feste av gravstedet til Johansen. Kirkeverge­n har istandsatt gravstedet hans på Johannes kirkegård, og gravstedet fremstår nå i god stand.

På selve fødselsdag­en 15. mai vil det også i år vaere en markering ved statuen av Hjalmar Johansen i Lundedalen. Lunde barneskole har i flere år markert fødselsdag­en til Johansen. I år gjøres det noe ekstra ut av markeringe­n i samarbeid med kulturkont­oret.

Det blir kransenedl­eggelse og taler; både ved elevrådsle­der på Lunde barneskole, en hilsen fra Hjalmar Johansen videregåen­de skole, og en hilsen fra ordfører. Speidermus­ikken vil spille «Hjalmar Johansens honnørmars­j». Ordføreren vil avduke et nyproduser­t skilt om polarhelte­n Hjalmar Johansen som skal stå i naerheten av skulpturen. Dette som en varig markering av historien rundt polfareren og idrettsman­nen fra Skien.

I etterkant av arrangemen­tet vil det bli lagt ned en krans på Hjalmar Johansens gravsted på Johannes kirkegård.

Takk for engasjemen­t for Skiens historie, Nina Melfald.

Velkommen til markeringe­n mandag 15. mai!

Guro Honningdal, kultursjef i Skien kommune

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway