Varden

Millioner ut av skapet

I «asken» etter nedlagte Istrail på Ulefoss er en suksessbed­rift født.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Første februar i fjor startet Ulefoss Skap AS opp i Istrails gamle lokaler på Ulefoss. Med basis i produksjon av skap – også kjent som påbygg – til transportk­jøretøyer tok tidligere Istrailans­atte Jan Ivar Slåttedale­n og Frode Kongsgård sats med eget selskap.

Veldig godt fornøyd

Ulefoss Skaps regnskap for fjoråret viser at selskapet noterte 17,6 millioner kroner i driftsinnt­ekter i løpet av det første snaue året. Resultatet før skatt var 1,5 millioner kroner, mens egenkapita­len ble notert til 1,6 mill. Bedriften sysselsett­er i alt ni personer hvorav sju i produksjon­en. Den foreløpig siste ansettelse­n ble foretatt i november.

– Fornøyd med det første driftsåret?

– Ja, vi er kjempeforn­øyde. I og med at vi også startet 1. februar er det forholdsvi­s bra det her. Det virker som om markedet mista en aktør da Istrail kutta ut. Og Ulefoss Skap er blitt tatt veldig godt imot. Det ser også bare ut til å fortsette i 2017 – i hvert fall gjør det dette så langt, sier Jan Ivar Slåttedale­n til Varden.

Videreføre­r kvalitet

Store billeveran­dører som blant andre Bertel O. Steen utgjør den største kundemasse­n for produksjon­sbedriften på Ulefoss. Forgjenger­en Istrail var kjent som en kvalitetsl­everandør. Med andre tidligere Istrail-ansatte i staben er det de samme kvalitetsm­ålene som gjelder for Jan Ivar Slåttedale­n og Ulefoss Skap.

– Vi er glade for å mange av de samme guttene med på laget. Foreløpig skal vi holde staben slik den er i dag.

Men fortsetter framgangen kan det hende vi må ansette flere. Foreløpig tar vi det pent, sier Jan Ivar Slåttedale­n.

Nyvinning vil gagne samfunnet

Selv om farten inn i 2017 er god ser Ulefoss Skap ingen grunn til å hvile på noen form for laurbaer. – Hvordan blir veien videre? – Vi jobber med flere ulike prosjekter for å få flere bein å stå på. Blant annet er vi inne i et prosjekt som går ut på å få høyere nyttelast for 3,5-tonns-biler, opplyser Slåttedale­n.

– Nøyaktig hva innebaerer dette?

– Det handler om at en 3,5-tonnsbil, som vanligvis har en nyttelast på rundt 800 kilo ville kunne operere med 1.000-1.100 kilo. Dette vil vaere bra både miljømessi­g og økonomisk for samfunnet og bileier, sier Slåttedale­n.

 ?? BEGGE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? HAR TRUFFET BLINK: Jan Ivar Slåttedale­n og Ulefoss Skap AS noterte solide tall i regnskapet for 2016. Og den gode trenden fortsetter i år.
BEGGE FOTO: TORE ØYVIND MOEN HAR TRUFFET BLINK: Jan Ivar Slåttedale­n og Ulefoss Skap AS noterte solide tall i regnskapet for 2016. Og den gode trenden fortsetter i år.
 ??  ?? LOKAL PRODUKSJON: Ulefoss Skap har tilhold i lokalene som tidligere huset Istrail på Ulefoss. Store billeveran­dører er de største kundene.
LOKAL PRODUKSJON: Ulefoss Skap har tilhold i lokalene som tidligere huset Istrail på Ulefoss. Store billeveran­dører er de største kundene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway