Varden

Slik kan Storgata bli

Slik kan det bli i Storgata, ifølge en skisse som inntil videre er ment for internt bruk.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m

I sørgående retning: Et bredt sykkelfelt som skal skille tråkkerne på to hjul fra resten av trafikken. I nordgående retning: Et liksom-sykkelfelt som gir et hint om hvor syklistene kan holde seg. Men her skal det også vaere enveis biltrafikk.

Løsningen skal hindre at det sykles i begge retninger i det ordentlige sykkelfelt­et.

Et forslag

– Dette er ingen normert løsning. Det er bare et forslag fra min side. Jeg la det fram på en sykkelbyko­nferanse for å få synspunkte­r på det, sier Lars Martin Sørli som er bypakkeko-ordinator. Den skisserte løsningen, som er veldig løs i fisken, er myntet på strekninge­n Meieritorg­et-Rådhusplas­sen.

– Belegget i denne delen av Storgata må uansett skiftes ut i løpet av to til fire år. Fram til da kan vi eventuelt teste ut en slik løsning for å se om det fungerer – og om dette er noe vi skal lande på, sier Sørli.

Kommunen skal bruke 26,3 millioner på å ruste opp Storgata. En endelig løsning vil bli diskutert i flere åpne møter i tiden framover. En målsetting er å gjøre det tryggere for syklister. Storgata får status som hovedsykke­lvei.

Porsgrunn Min By er ikke utelukkend­e fornøyd med forslaget. De ønsker en myldregate på forgjenger­nes premisser.

– Det får de ikke ved å male sykkeltras­eer på begge sider av veien, fordi da mener syklistene at de har fri vei der og tar ikke hensyn i det hele tatt, poengterer daglig leder Lars Iver Larsen. per.arne.rennestrau­m@varden.no

 ??  ?? FORSLAG: Slik kan det bli i Storgata. Et hovedsykke­lfelt på høyre side og et felt som indikerer hvor syklistene skal sykle i motsatt retning.
FORSLAG: Slik kan det bli i Storgata. Et hovedsykke­lfelt på høyre side og et felt som indikerer hvor syklistene skal sykle i motsatt retning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway