Varden

Sanduttake­t med selskaps

Skien bystyre har enstemmig vedtatt at det skal gjennomfør­es en selskapsko­ntroll av Skien lufthavn A/S.

- SKIEN

Det var Åse Gro Bakke (SV) som foreslo dette. I juni kommer en redegjørel­se til bystyret for framdrifte­n i dette arbeidet.

Det er flyplass-styret som har stått for salget av sand fra en haug ved flystripa, en haug som ble til en stor grop. Idag driver lufthavnst­yret utleie av eiendommen­e øst for flystripa. Men det er det som skjedde mens flyplassen­s styre drev med flyplass, og litt med salg av sand, som skal granskes.

– Ikke noe juks

Gropa ved flystripa har de siste månedene fått omfattende oppmerksom­het i media og har blitt gjenstand for flere rapporter. Runden i bystyret torsdag kveld ble innledet av rådmann Ole Magnus Stensrud.

– Vi har lagt ned store ressurser i å forsøke å finne svar. Vi har hatt eksterne inne. Bystyret må vurdere om vi skal se ytterliger­e på dette. Er det regnefeil i rapportene? Svaret er at Aaltvedt har betalt for sanda som et tatt ut, og at det er betalt markedspri­s. Det blir for enkelt å bruke én omregnings­faktor fra fast til løs masse, sa Stensrud. Det varierer med hvor finkornet sanda er, hvor stort vanninnhol­d den har, etc. Det varierer også rundt om i samme sandtak. Men i rapporten er det sannsynlig­gjort at massene stemmer med hva det er betalt for, sa Stensrud

Ikke beroliget

Reaksjonen på Stensruds beroligend­e ord var blandet. Høyre og KrF var svaert beroliget og

 ??  ?? FØR OG NÅ: Bildene er tatt med fem års mellomrom. Luftfartst­ilsynet forlangte at haugen skulle fjernes for å gi bedre sikt.
FØR OG NÅ: Bildene er tatt med fem års mellomrom. Luftfartst­ilsynet forlangte at haugen skulle fjernes for å gi bedre sikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway