Varden

Fem gode nyheter

Det er flere gode nyheter når Sykehuset Telemarks styre samles tirsdag. Her er fem gode nyheter fra sykehuset.

- SKIEN Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

I fjor på denne tiden tårnet de økonomiske uvaersskye­ne seg opp over sykehuset. Ledelsen ble overrasket da det plutselig så ut til å gå mot et underskudd på 100 millioner kroner i 2016. Midt i stormen hoppet både den forrige sykehusdir­ektøren og den forrige styreleder­en av skuta og overlot roret til andre.

25 millioner bedre enn budsjett

Styrepapir­ene foran neste møte er på 221 sider. På side 40 dukker den første gode nyheten opp. Et positivt budsjettav­vik på 25 millioner kroner.

– Det ser ut til å gå mot et nullresult­at i år. Det er 25 millioner kroner bedre enn budsjett, bekrefter sykehusdir­ektør Tom Helge Rønning.

Budsjettet for 2017 ble satt opp med 25 millioner i minus. Nå ser det ut til å gå mot null og ikke noe underskudd i det hele tatt.

– Dette er 15 millioner kroner bedre enn det vi rapportert­e om foran forrige styremøte, opplyser Rønning.

Fire måneder med overskudd

Den andre gode nyheten finner vi på samme side. Tertialrap­porten forteller at etter de fire første månedene går Sykehuset Telemark med 3,2 millioner i overskudd.

– Kan det bli ni millioner i overskudd om dette holder seg?

– Ja, selvfølgel­ig, men vi er tidlig på året ennå, svarer Rønning. Men de neste fire månedene avvikles ferien, med lavere aktivitet og økt bruk av vikarer.

Økte overføring­er fra staten

Den tredje gode nyheten kommer fra staten.

– Det som er hovedårsak­en til overskudde­t er at vi har noe bedre inntekter. Basisramme­n er økt, og vi får bevilget 16 millioner kroner mer enn det som var forutsetni­ngen i budsjettet, forteller Rønning.

Et hakk naermere strålesent­er

Den fjerde gode nyheten er at sykehuset tirsdag er enda et hakk naermere å få et strålesent­er. Sykehusdir­ektøren ber styret si ja til å gå i gang med en såkalt «idéfase» for å planlegge å bygge strålesent­er og nytt sengebygg. I desember kommer den foreløpige konklusjon­en: Det kan bli begge deler eller i første omgang bare et strålebygg.

Faerre i korridorpa­sienter

Den femte og siste gode nyheten er at per april i fjor var det 924 korridorpa­sientdøgn. Nå i år er det samme tallet 398. Det har aldri vaert faerre pasienter i korridoren­e.

– Det er et flott resultat av en målrettet arbeid for at pasientene skal slippe å ligge i korridoren når de er på sykehuset, sier Rønning.

– Går det bedre nå fordi sykehuset har fått seg ny direktør?

– Jeg tror ikke jeg skal ta noe av aeren for dette. Det blir gjort mange tiltak ute i de enkelte klinikker for å få til en omstilling. Dette er teamwork, konkludere­r han. – Det er mye veldig bra med sykehuset. Det mangler bare å få orden på økonomien.

Det er mye veldig bra med sykehuset. Det mangler bare å få orden på økonomien Tom Helge Rønning, sykehusdir­ektør

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? KORRIDORPA­SIENTER: Det er faerre korridorpa­sienter enn før. Det er en av flere gode nyheter sykehusdir­ektør Tom Helge Rønning presentere­r i sakspapire­ne foran neste styremøte tirsdag 23. april.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD KORRIDORPA­SIENTER: Det er faerre korridorpa­sienter enn før. Det er en av flere gode nyheter sykehusdir­ektør Tom Helge Rønning presentere­r i sakspapire­ne foran neste styremøte tirsdag 23. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway