Varden

Skal spare hver eneste cup-krone

Pors håper å sitte igjen med en halv million kroner etter onsdagens cupmøte mot Odd. Pengene skal settes rett i banken.

- PORSGRUNN Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Odd er per i dag et av Norges beste fotballag. Der er ikke vi. Men kampen skal spilles og det har vel skjedd større undere enn at vi slår ut Odd. Kyrre Jansen, markedssje­f

Håper på 4000 Tenker langsiktig Lenge siden sist

– Det er planen. Vi har i alle fall ikke tenkt å bruke dem på spillerkjø­p eller den slags, sier Kyrre Jansen. Klubbens markedssje­f trekker på smilebånde­t år han sjekker vaermeldin­gen for onsdag kveld. Pluss-minus 20 varmegrade­r og sol. Det bør bety bra med folk på stadion.

Da lagene møttes i cupens 2. runde, tilbake i 2013 var det rundt 2300 innenfor portene på Vessia. Kampen som Odd til slutt vant 2–1 etter ekstraomga­nger ble for ordens skyld spilt på Pors sin treningsba­ne.

– Hvor mange som kommer er selvfølgel­ig vanskelig å si, men vi håper å trekke en del flere enn vi gjorde i 2013. 3000 er kanskje realistisk, men vi håper på 4000. Klare vi det skal vi si oss veldig fornøyde.

Økonomisk vil det bety enormt for klubben.

– Vi har jo kun budsjetter­t med å komme til 1. runde, så pengene vi får inn i cupmøte med Odd blir som en bonus. Går det som vi håper og tror vil vi forhåpentl­igvis sitte igjen med en halv million eller der omkring. Det er mye penger for en klubb som Pors, sier markedssje­fen. Småløse rykter skal ha det til at noen av cupkronene er tenkt satt av til en ny spiller eller to. Det får Jansen til å riste på hodet.

– Nei, det har vi ikke tenkt. Vi er en klubb som tenker langsiktig. Vi bygger stein på stein og vi kommer ikke til å bruke penger Begge gleder seg til onsdagens kamp, selv om sjansen for avansement er heller syltynn

– Det er jo ikke så mye som tilsier at vi skal gå seirede ut av den duellen. Odd er per i dag et av Norges beste fotballag. Der er ikke vi. Men kampen skal spilles og det har vel skjedd større undere enn at vi slår ut Odd, sier Jansen – vel vitende om at det begynner å bli en stund siden blåtrøyene slo Odds beste i en offisiell kamp.

Ifølge historiebø­kene må en nesten 33 år tilbake i tid. Den 24. juni 1984 vant Pors 4–0. Kampen ble spilt på Kjølnes.

– Det begynner å bli noen år siden det, så det hadde smakt bra med en seier igjen, sier Pors` markedssje­f. på noen nye spillere nå, sier Jansen.

Han får støtte av klubbens styreleder, Thomas Robertsen.

– Overskudde­t vi eventuelt sitter igjen med skal syltes ned – ikke brukes på spillerkjø­p, sier Robertsen.

 ??  ?? OPTIMIST: Kyrre Jansen håper på 4000 tilskuere når Pors møter Odd i cupens 2. runde hjemme på Pors stadion onsdag kveld.
OPTIMIST: Kyrre Jansen håper på 4000 tilskuere når Pors møter Odd i cupens 2. runde hjemme på Pors stadion onsdag kveld.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? HÅPER: Odds Rafik Zekhnini (t.h) håper han får spille mot Pors i onsdagens cupkamp.
FOTO: NTB SCANPIX HÅPER: Odds Rafik Zekhnini (t.h) håper han får spille mot Pors i onsdagens cupkamp.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? LOKALOPPGJ­ØR: Odds Fredrik Oldrup Jensen (t.v) gleder seg til å møte Pors til et godt, gammelt lokaloppgj­ør.
FOTO: NTB SCANPIX LOKALOPPGJ­ØR: Odds Fredrik Oldrup Jensen (t.v) gleder seg til å møte Pors til et godt, gammelt lokaloppgj­ør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway