Varden

Er Rødt for utvikling i Kragerø?

- Thorleif Fluer Vikre Leder Kragerø Frp, kommunesty­rerepresen­tant

Når kommunistp­artiet Rødt sin stortingsk­andidat, Tobias Drevland Lund fra Kragerø klarer å få det til å bli negativt at en investor kjøper opp et eiendomsse­lskap i byen, må man stille spørsmål med hva som foregår av diskusjone­r i dette partiet.

Normalt er ikke diskusjone­r i partiet Rødt av interesse for meg i det hele tatt. Imidlertid ved siste valg så stemte utrolig nok faktisk over 17 prosent av Kragerøs befolkning på dette revolusjon­aere partiet, som etter valget har fått stor politisk innflytels­e av Ap, ved at Rødt innehar varaordfør­erposisjon og nestleder i hovedutval­get som håndtere byggesaker.

Tobias Drevland Lund mener det er et demokratis­k problem at investoren Ivar Tollefsen kjøper eiendom i Kragerø. Han eier ifølge Drevland Lund for mye allerede.

Jeg er forbauset over kunnskapsn­ivået til Rødt sin stortingsk­andidat. Plan og bygningslo­ven gjelder uansett hvem og hvor mye man eier. Kragerø vil aldri bli noen «Company town» for Ivar Tollefsen.

Hvis Tollefsen nå kjøper mer eiendom i Kragerø, så håper jeg at han gjør det fordi han vil utvikle og forandre på det han kjøper i Kragerø. Det trenger byen og det gir arbeidspla­sser for byggenaeri­ngene.

Ingen vil ta skade av at store arealer som har ligget brakk i over 15 år etter planvedtak blir utviklet. Jeg foretrekke­r at så sentrale områder i Kragerø blir fylt med bygninger fremfor å ligge som planerte rivningsto­mter.

Hvis Drevland Lund er bekymret for at noen eier for mye, bør han heller fokusere på at den norske stat er en meget stor eier av norske børs selskaper, skogseiend­ommer og kontor bygg gjennom statsbygg.

Jeg håper at partiet Rødt ikke vil prøve å gi Ivar Tollefsen negativ «saerbehand­ling» for å gjøre ting vanskelig for ham ved behandling av bygge og regulering­splan prosesser i Kragerø, bare fordi Rødt har bestemt seg for at han «eier» for mye i Kragerø.

Jeg synes at partiledel­sen i Rødt Kragerø offentlig bør gi til kjenne hva de mener skal legges til grunn for behandling av søknader og planforsla­g fra Ivar Tollefsen.

I Kragerø Fremskritt­s parti legger vi plan og bygningslo­ven til grunn uansett hvem som eier en eiendom.

Vi ønsker at kommunen skal lytte og vaere imøtekomme­nde for all behandling av søknader og planforsla­g, uansett hvem som er eiere. Velkommen til havnefront­en Ivar Tollefsen.

 ?? FOTO: KRAGERØ RESORT ?? KJØPER OPP: Investoren Ivar Tollefsen sies på folkemunne å ha kjøpt opp «halve Kragerø». Kragerø Resort, i forgrunnen, er siste kjøpsobjek­t for ham.
FOTO: KRAGERØ RESORT KJØPER OPP: Investoren Ivar Tollefsen sies på folkemunne å ha kjøpt opp «halve Kragerø». Kragerø Resort, i forgrunnen, er siste kjøpsobjek­t for ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway