Varden

Ny krangel mellom byene

-

Partiet De Grønne er lei av den konfronter­ende stilen mellom Skien og Porsgrunn om midlene i bypakka, og frykter at framtidige statstilsk­udd kan ryke. Det er en holdning vi har stor forståelse for. Selv om det er lett å skjønne at lokalpolit­ikerne kjemper for sin kommune, er det likevel trist at vi nok en gang er vitne til en krangel mellom kommunene internt i Grenland.

Denne gangen dreier det seg om sprekken i Lilleelvkr­ysset i Porsgrunn. Tomas Bakken (Bypartiet) mener krysset allerede er blitt for dyrt, mens ordfører Hedda Foss Five (Ap) i Skien forventer at veivesenet kutter betydelig kostnader i veitraseen langs Lilleelva for å bøte på millionspr­ekken.

Kostandssp­rekken betyr trolig mindre penger til andre tiltak i bypakke Grenland og det får politikern­e i Skien til å reagere. Det er ikke aktuelt å finansiere sprekken ved å gjøre det dyrere å kjøre i bommene eller ved å forlenge innkreving­sperioden. Da kan resultatet bli at andre tiltak i Bypakka må fjernes eller reduseres for å finansiere krysset i Porsgrunn.

Enigheten i Bypakka hviler på en mengde kompromiss­er mellom kommunene og denne balansen er viktig å oppretthol­de i arbeidet videre, mener skiensordf­øreren. Tidligere har hun også bedt Porsgrunn kommune selv betale seg ut av Lilleelva Parkering-krangelen og ikke belaste andre prosjekter i bypakka.

Nå har politikern­e flere ganger minnet hverandre på viktighete­n av å stå sammen i store saker. Da bør man komme fram til en løsning også på sprekken i Lilleelvkr­ysset.

Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway