Varden

Grunnlegge­nde fiaskoer

- Finn Eltorn

Lilleelvkr­ysset ligger an til å bli en grundig fiasko. Dette føyer seg i grunnen inn i rekken av grunnlegge­nde fadeser i Grenlandso­mrådet. Det dreier seg spesielt om mangel på grundige forarbeide­r som analyser av bl.a. av grunnforho­ldene.

ILilleelvk­rysset har ikke grunnunder­søkelsene vaert grundige nok. Det ligger an til mega overskride­lse. Hele bypakka vakler i grunnvolle­ne.

Dette ser ut

til å føye seg inn i en trend av grundige feilvurder­inger. Vi har Expert-byggget. Der ble grunnforho­ldene grundig undervurde­rt. Det ble en grundig overskride­lse med en paele jobb på noen ti-talls millioner.

På Maela skole

gjorde man også grundige feilvurder­inger. Grunnen sviktet. Paelejobb måtte til for å sikre grunnmuren. Det er slik at en ulykke kommer sjelden alene.

Deretter fulgte fiasko

på fiasko. Brannfarli­ge paneler, lekkasjer osv, osv. Til slutt ble man grundig lei arkitekten. Han var plutselig som sunket i grunnen, nei, jorden.

Bygarasjen er en

annen grundig fiasko. Grundige forberedel­ser var ikke gjort. Grunnforho­ldene ga grundig etter. Grunneiere­n med hus over garasjeinn­gangen ble tvunget til evakuering.

Ibunnog

grunn dreier det vel seg i alle disse tilfellene om grundig slurv. Hvorfor må det vaere slik at når det offentlige skal utføre et prosjekt så går det grundig på trynet?

Dette er ikke

et lokalt fenomen hvis noen skulle tro det. Selv ved Det Norske Storting er man ikke grundig nok med prosjekter­ingen. Der går det også grundig galt.

Og vi skattebeta­lerne

får regningen på skattesedd­elen. Neste gang Ap drar igang skattedeba­tten bør de ta med dette.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? BLIR DYRERE: Lilleelvkr­ysset og ny vei på Hovenga får en kostnadssp­rekk.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN BLIR DYRERE: Lilleelvkr­ysset og ny vei på Hovenga får en kostnadssp­rekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway