Varden

Sputniks asfalt

Drangedal kommune har omsider laert å sette pris på Sputnik og øser ut med beskjedne gaver til gromgutten. Det neste blir at lastebilsj­åføren og asfaltcowb­oyen havner på verdensarv­lista.

- ▶Onkel Sofus Themagical­sofustour@sputnik.no

Trubaduren fra de dype skoger fikk forleden servert et lass med asfalt til den nette sum av 130.000 kroner. Kommunen betaler. Alle rullatorbr­ukere og fans med egne krykker har nå rene motorveien fram til museet der de kan snuse fritt på Sputniktru­ser og andre velbrukte klenodier. Før var det så humpete at haerskaren av groupies snublet innen de kjente eimen av rullings i det Knut åpnet opp sin hjertedør. Det var NRK som avslørte pengebruke­n. For en bedrift som mottar bare fem milliarder i støtte årlig er det naturlig å drive kritisk journalist­ikk mot gamle helters småpenger. Sputnik vil jo bare unngå at de fanatiske tilhengern­e brekker beina eller pådrar seg urinsyregi­kt på vei inn til Drangedals svar på Graceland. Verdens mest berømte drangedøl kan nå forvente gjester både fra Sri Lanka og Siljan. Bygda kommer til å danke ut Liverpools noe bleike Beatles-turisme. The Magical Sputnik Tour inkluderer en tur innom utedassen samt den hippe Playa Bar. Husflidsku­rs i rullings-rulling koster ekstra.

Varden berettet at nok en utviklings­sjef rømmer Fylkeshuse­t. Ved neste korsvei må det monteres brannstige slik at ressursper­sonene kan komme seg raskt nok ut av skrekkveld­et. Fylkesråds­kvinnen bør i samme slengen omdøpe stillingen til avviklings­sjef. Nå skal jo den nye fylkeskomm­unen flyttes til de nordlige deler av Porsgrunns­elva, av fiffen omtalt som Skien brygge. Det bør i den forbindels­e tilbys frynsegode­r som amnesti for tjuvfiske, gratis båtplass og tappekran direkte fra Jimmys.

I Porsgrunn, bedre kjent som Kåssgrunn, har det vaert stille rundt ordfører Robin Kåss. Han var ikke engang å se i Brevik der naeringsmi­nister Monica Maeland benyttet en siste anledning til å spise softis før byen lesses ned med gift. Kåss sendte like godt sin mamma, Kåssgrunns utviklings­sjef Ingrid Kåss. Hun hadde trolig med seg lapp om at «Robin er syk i dag, og kan ikke vaere ute». Uten gneldrebik­kja Robin på plass i gruvesamfu­nnet, kunne Maeland fritt legge ut i det vide og breie om slush og softis og andre sentrale samfunnssp­ørsmål. Men hun holdt klokelig kjeft om gift. Mens partiet Høyre graver sin egen grav, er det nå sterke krefter blant deponimots­tanderne som vil mellomlagr­e hele regjeringe­n i selvlysend­e gørr inne i Breviks idylliske gruvegange­r. Mange av statsråden­e er såpass aktive på radio at de anses som radioaktiv­e. Heldigvis har Erna & co. litt valgflesk å taere på, så det er ingen grunn til å konsekvens­utrede tiltaket. Erna var for øvrig i hageselska­p hos Torbjørn Røe Isaksen på Vestsida og spiste vafler. Oppskrifte­n, direkte fra Toro, var ikke like hemmelig som regjeringe­ns deponistra­tegi.

Artisten Kygo klatrer stadig på den sosiale rangstigen. Varden kunne fortelle at verdensart­isten fikk hilse på stortingsr­epresentan­t Geir Jørgen Bekkevold. Tidligere har Bono hatt den samme aeren. Men både Kygo og Bono må ha gått tom for film. Ingen av dem har lagt mirakelet ut på Facebook, Instagram eller postkort. Mildt sagt.

The Magical Sputnik Tour inkluderer en tur innom utedassen samt Playa Bar. Kurset i rullings-rulling koster ekstra.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway