Varden

Dette har naboene advart mot lenge

Småbarnsfa­milier er redd for barna. Naboer har fryktet at drap kan skje. Ordføreren lover at beboere vil få tilbud om ny bolig.

- SKIEN

«Men uhyggelige rop, gjentatt hele nettene er svaert vanlig. Det samme er tilløp til slagsmål. Dette sammen med de branntillø­pene, reelle branner og dødsbrann er slikt vi har levd med i en årrekke.»

Dette postet Bjørn Rosbach på facebooksi­den til Høyrepolit­iker Helene Røsholt etter at hun kritiserte ordføreren og kommuneadm­inistrasjo­nen.

– Det er stadig bråk her. Tidligere jobbet jeg en del nattvakter, mens kona mi var alene hjemme med barna på natta. Hun fikk ikke sove, hun var redd og det er så mye bråk på natta her, sier tobarnsfar Yohannes Gebresella­ssie. Han bor med kone og barn rett overfor leilighete­n der den døde mannen ble funnet på lørdag.

Målet er å spre miljøene

– Vi har allerede satt i gang med en rekke tiltak. Tilbakemel­dingene fra politiet har vaert at det er roligere i Odins gate. Jeg ble overrasket at dette drapet skjedde nå, sier ordfører Hedda Foss Five (Ap).

I dag åpnes en «nabotelefo­n»; alle i nabolaget har åpen linje til rådhuset som de kan benytte til å få svar på alle spørsmål i tilknytnin­g til Odins gate.

Five innrømmer at det ikke har vaert noen god løsning å samle både flyktningf­amilier og mennesker med rus- og andre problemer på ett sted.

– Målet er å spre slike miljøer, sier hun.

Det er 44 kommunale leilighete­r i Odins gate. Per nå står 16 av dem tomme. Årsaken skal vaere at beboerne har takket ja til andre boliger.

Noen ønsker å bo der

Kommunalsj­ef for helse og velferd Guro Windsvold mener at mange trives i denne sentrale bydelen.

– Det er flere som har takket nei til andre leilighete­r, sier hun.

– Handler ikke det også om at de leilighete­ne de er tilbudt ligger i områder som er enda mer belastet enn Odins gate?

– Noen ønsker å bo der, svarer hun.

Den eritreiske tobarnsfam­ilien er blant dem som har fått tilbud om en annen bolig. De har takket nei fordi de mente alternativ­et ikke var bedre.

Går fra dør til dør

«Uhyggen i blokkene fortsetter. Også i dag fortsetter det. Uhyggelige rop, og en av beboerne som sparker, slår og herjer med dører og postkasser. Dette kan ikke fortsette, og dere kan ikke tillate dere å neglisjere en slik henvendels­e.» skrev Rosbach i en mail til kommunen. Og litt senere: Jeg forventer en bekreftels­e på at e-mail er mottatt, og et svar på hva som skal skje.

I to år har han advart. Han har aldri mottatt et svar.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd, sier Five. Hun avkrefter at kommunen lar vaere å svare på kritiske henvendels­er.

– Jeg har gått gjennom mailene mine, og jeg kan ikke se at noen av disse mailene er videresend­t til meg, sier hun.

– Jeg beklager at denne naboen ikke har fått svar. Jeg lover å følge det opp, sier hun og understrek­er at hun har hatt møter med naboene i Odins gate.

I dag vil kommunalt ansatte ta kontakt med samtlige naboer i Odins gate.

– Vi kommer til å gå fra dør til dør, lover Five. Kommunen vil også følge opp med informasjo­nsmøte over sommeren.

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? ODINS GATE: I ti år har det vaert bråk og uhygge rundt de kommunale boligene i Odins gate. Dette forteller en av naboene.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ODINS GATE: I ti år har det vaert bråk og uhygge rundt de kommunale boligene i Odins gate. Dette forteller en av naboene.
 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? Ragnhild Johansen DRAP: Lørdag 8. juli skjedde et drap i Odins gate. Naboene har fryktet dette i lang tid. ▶ ragnhild.johansen@varden.no
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK Ragnhild Johansen DRAP: Lørdag 8. juli skjedde et drap i Odins gate. Naboene har fryktet dette i lang tid. ▶ ragnhild.johansen@varden.no
 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? TILTAK: Ordfører Hedda Foss Five (Ap) (t.v.) og kommunalsj­ef Guro Windsvold lover omfattende tiltak.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN TILTAK: Ordfører Hedda Foss Five (Ap) (t.v.) og kommunalsj­ef Guro Windsvold lover omfattende tiltak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway