Varden

Stjal takduker fra Mersmak

- ▶ Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Mersmak ble utsatt for frekt tyveri få dager før festivalen braker løs.

Fredag går startskudd­et for 2017-utgaven av matfestiva­len Mersmak i Skien.

Men i helgen fikk festivalle­delsen plutselig en uforutsett utfordring.

– Søndag morgen oppdaget de som holder på å gjøre klar teltene i sentrum at seks av takdukene til telta var stjålet. Det er utrolig frekt, sier daglig leder for Mersmak, Kurt O. Karsten.

Tror ikke på fylle-rør

Telt-takene var ikke satt opp i helgen, men var lagt ved siden av telta.

– Vi har lett etter takene over store deler av byen, uten å finne noe. Hvis noen vet noe om hvem som har tatt dem, ber om at vi blir kontaktet. Det beste hadde vaert om vi fikk dem tilbake så raskt som mulig, sier Karsten.

Han mener at det er svaert lite sannsynlig at tyveriet er begått av feststemte folk i helgen.

– Disse teltdukene er store og tunge. Alle telta er jo 3x6 meter. Så de må ha blitt fraktet vekk i en bil. Det er ikke akkurat noe du plukker opp og kaster over skuldra i fylla, sier Karsten.

Håper på godvaer

Hvem som kan ha interesse av noen telttak vet han ikke, og han karakteris­erer hele tyveriet som «snodig».

– Vi skjønner jo ingenting. Dette tyveriet er både veldig merkelig og utrolig kjedelig for oss bare noen få dager før festen skal starte. Jeg ville ikke tro at det var noe stort marked for telt-tak, sier Karsten som håper at vaergudene spiller på lag.

– Det ser foreløpig ut som at det skal bli et veldig flott vaer, og da har ikke takene like stor betydning for utstillern­e. Men det er garantert ikke alle som hadde sett for seg en åpen løsning, sier han.

 ?? ARKIVFOTO ?? FOLKEFEST: Mange telt skal settes opp for å huse alle dem som skal vise fram mat og drikke til de tusenvis av frammøtte på Mersmak. En del må foreløpig klare seg uten tak på teltet.
ARKIVFOTO FOLKEFEST: Mange telt skal settes opp for å huse alle dem som skal vise fram mat og drikke til de tusenvis av frammøtte på Mersmak. En del må foreløpig klare seg uten tak på teltet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway