Varden

For en bransje er opprydding­en langs Norsjø veldig god butikk.

Tore Svarverud, kommentato­r

- Tore Svarverud Kommentato­r

En hytteeier ved Norsjø utvidet hytta i flere omganger, uten å søke om tillatelse. Skien kommune har nektet å godkjenne utvidelsen­e i ettertid. Nå kommer saken opp som en klagesak i Hovedutval­g for teknisk sektor. Innstillin­gen er avslag nok en gang, før saken går til fylkesmann­en til endelig avgjørelse.

Dette er en av en hel føljetong av saker. Det hele begynte for rundt fire år siden. Kommunen hadde fått et anonymt brev om en rekke ulovlige byggverk langs Skiens del av Norsjø. Kommunen fulgte opp med en omfattende befaring med båt og flyfoto. Rapporten fra befaringen var klar i mai 2014. Den viste at det kunne vaere så mye som 45 mulige ulovlighet­er på 175 inspiserte eiendommer, og da var ikke mindre ting som små og diskrete brygger regnet med. Det dreide seg både om brygger, gjerder, utvidelse av hytter, anneks, boder og permanent parkerte «villavogne­r». En del av lovbrudden­e var innenfor 100-metersbelt­et mot Norsjø, hvor reglene er mye strengere enn andre steder.

Siden har enkeltsake­ne kommet opp. En del av sakene dreier seg om byggverk som knapt kan sies å vaere sjenerende for noen, og/eller hvor det ulovlige byggverket er flere tiår gammelt.

Problemet er at om politikern­e gir tilgivelse for manglende tillatelse til én hytteeier, så kan andre også kreve det. Derfor må de vaere restriktiv­e.

Men for en bransje er denne opprydding­en veldig god butikk. Det er advokatene, som blir engasjert av klagerne og kan fakturere tallrike timer i sak etter sak.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway